Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan'da işbirliği anlaşması imzaladı

Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan'da işbirliği anlaşması imzaladı

Enstitü, Bakü Slavyan Üniversitesi, Azerbaycan Bilgi Fonu ve Bakü Uluslararası Çokkültürlülük Merkezi işbirliği için iyi niyet anlaşmasına imza attı

BAKÜ (AA) - Yunus Emre Enstitüsü, Bakü Slavyan Üniversitesi, Azerbaycan Bilgi Fonu ve Bakü Uluslararası Çokkültürlülük Merkezi'yle işbirliği için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Türk dünyasının yazılı kültür anıtlarından olan "Kitab-ı Dede Korkut"un Alman bilimi adamı Friedrich von Diez tarafından bilim dünyasına tanıtılmasının 200. yılı nedeniyle Bakü'de düzenlenen kolokyum sona erdi.

Kolokyumun son oturumunda alınan karar gereği, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Slavyan Üniversitesi Rektörü Asif Hacıyev, Bilgi Fonu Başkanı Oktay Semedov ve Uluslararası Çokkültürlülük Merkezi Başkanı Azad Memmedov, işbirliği için iyi niyet anlaşmasına imza attı.

Anlaşmayla taraflar kültür, eğitim, sanat, bilim ve diğer alanlarda Azerbaycan ve Türkiye arasındaki köklü dostluk ilişkilerine katkıda bulunmak için karşılıklı anlayış çerçevesinde işbirliği yapmayı kararlaştırıldı.

Taraflar, temsilciliklerinin olduğu yerlerde birbirlerinin faaliyetlerine destek olacak, ortak projeler geliştirecek bunları hayata geçirebilmek için bilgi değişimi ve fikir alışverişinde bulunacak, birbirlerinin fiziki imkanlarından faydalanabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı