Yunus Emre Devlet Hastanesinde başarılı operasyon

Yunus Emre Devlet Hastanesinde başarılı operasyon

Genellikle eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılan kalp kapakçığındaki daralmanın balon yöntemiyle genişletilmesi operasyonu Eskişehir’de bir devlet hastanesinde başarılı bir operasyonla gerçekleştirildi

ESKİŞEHİR (AA) – Yunus Emre Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Seyfeddin Gürbüz, genellikle üniversite, eğitim ve araştırma hastanelerinde öğretim görevlileri tarafından gerçekleştirilen kalp kapakçığındaki daralmanın balon yöntemiyle genişletilmesi operasyonunu başarılı ile Eskişehir’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilecik’ten gelen S.P. (43), isimli kadın hastanın, nefes darlığı şikayeti ile Yunus Emre Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümüne başvurduğunu belirterek, yapılan tetkik ve incelemelerde hastanın kalp kapakçığında ileri derecede daralma olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Türkiye’de üniversite ve araştırma hastanelerinde öğretim görevlileri tarafından yapılan söz konusu operasyonu devlet hastanesi şartlarında S.P. isimli hastaya yapılan müdahale ile başarılı bir şekilde uygulandığını anlatan Gürbüz, yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından hastanın ertesi gün herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan taburcu edilerek evine gönderildiğini bildirdi.

Gürbüz, kalp kapakçığındaki darlığın, çocukluk çağı hastalığı olan akut romatizmal ateş hastalığının kalp kapaklarını tutmasına bağlı olarak orta yaşlarda belirti veren bir rahatsızlık olduğunu aktararak, kapakçık darlığında kanın sol kulakçıktan sol karıncığa geçişinde zorluk bulunduğu ve bu nedenle akciğerlerde sıvı biriktiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :