‘Yunço İle Güzelleşen Dünya’ Atık  Projesi Kapsamında Çevre Temizliği Yapıldı

‘Yunço İle Güzelleşen Dünya’ Atık Projesi Kapsamında Çevre Temizliği Yapıldı

Yunak Kaymakamlığı öncülüğünde, Kaymakamlık İlçe Proje Ekibi tarafından hazırlanan “Yunço ile Güzelleşen Dünya” Çevre ve Atık projesi kapsamında yürüyüş ve çevre temizliği yapıldı.

 

22 Nisan ve 2 Mayıs tarihleri arasında çevre temizliği ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak, öğrencilere çevre bilincini aşılamak, sorumluluklarını yerine getirme bilinci oluşturabilmek için Yunak Kaymakamlığı tarafından, Yunak Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş ile çevre temizliği yapıldı. Çevre yürüyüşü KOMEK Kurs Merkezinin yanındaki yeşil alanının temizliği ile sona erdi.  Etkinliğe Öncülük eden Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir ve geleceğimize temiz bir dünya bırakmak bizim görevimiz. Ama aynı zamanda çocuklarımıza, gençlerimize çevre bilincini oluşturmak açısından bu tür programlara büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

yunco-ile-guzellesen-dunya’--(1).jpg

DEMİRHAN’DAN TEŞEKKÜR

Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ise, “Temizlik imandan gelir bizim en önemli düsturlarımızdandır. Dinimizin emirlerinden bir tanesidir temizlik. İşte çevre bilinci bu yüzden çok önemlidir. Çocuklarımızın bu bilinci kazanmaları açısından bu programa öncülük eden Sayın Kaymakamımız Mehmet Erdem Akbulut’a teşekkür ediyorum. Bizde belediye olarak bu tür etkinliklerde her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

yunco-ile-guzellesen-dunya’--(2).jpg

2 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK

Çevre bilinci Etkinliğe, Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan,  İlçe Jandarma Komutanı Adem Güneş, İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık, Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, daire amirleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

yunco-ile-guzellesen-dunya’--(4).jpg

Program dahilinde YUNÇO (Yunak Çocuk) isimli maskot Atatürk İlkokulunu ve İMKB İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti. İMKB İlk ve Ortaokulunda öğrencilerle çevre temizliği etkinliği yapıldı.

“Yunço ile Güzelleşen Dünya” Projesinin Maskotu YUNÇO 2 Mayısa kadar devam edecek okul ziyaretleri yapacak. Proje, 2 Mayıs’ta Kaymakamlık öncülüğünde Yunak Hatıra Ormanı temizliği ile sona erecek.

yunco-ile-guzellesen-dunya’--(5).jpg

Etiketler :