Yunanistan'dan Türkiye'ye 59 göçmen gönderildi

Yunanistan'dan Türkiye'ye 59 göçmen gönderildi

Geri gönderilen düzensiz göçmenlerden 5'i Türkiye-AB göçmen mutabakatı çerçevesinde, 54'ü ise Türkiye ve Yunanistan arasındaki geri kabul protokolü kapsamında iade edildi

ATİNA (AA) - Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan, 59 düzensiz göçmen Türkiye'ye gönderildi.

Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) sınır koruma ajansı Frontex ve Yunan polisinin düzenlediği iade işlemi ile göçmenler, deniz yoluyla Dikili'ye gönderildi.

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki göçmen mutabakatı kapsamında ikisi Pakistan, biri Irak, biri Afganistan ve biri Cezayir olmak üzere toplam 5 göçmenin geri gönderildiği bildirildi.

Göçmenlerin, birinin ilk derece iltica komitesi tarafından sığınma başvurusunun reddedilmesi, ikisinin ise uluslararası koruma talebinde bulunmaması sebebiyle gönderildiği belirtildi.

Diğer iki göçmenin başvurularının ise temyiz statüsünde olan ikinci derece iltica komitesi tarafından reddedildiği açıklandı.

Ayrıca, aralarında bir kadın ve bir sahipsiz çocuğun bulunduğu Irak, Afganistan ve İran uyruklu 54 göçmenin de Türkiye ve Yunanistan arasındaki geri kabul protokolü çerçevesinde iade edildiği kaydedildi. Bu kişilerden hiçbirinin sığınma talebinde bulunmadıkları ifade edildi.

Böylece, Türkiye ve AB arasındaki göçmen mutabakatı kapsamında nisan ayından bu yana iade edilen göçmenlerin sayısı 687'ye ulaştı.

Türkiye-Yunanistan geri kabul protokolü kapsamında ise bin 139 göçmen geri gönderildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :