Yunanistan'daki referandum

Yunanistan'daki referandum

Koalisyonun ortaklarından ANEL Partisi Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Kammenos:

Koalisyonun ortaklarından ANEL Partisi Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, "Biz Avrupa karşıtı değiliz ve halkı perişan eden bir çözüm değil, kalkınma, istihdam ve hak yönünde bir çözüm bulmaya çalışacağız" dedi.

Kammenos, Başbakan Aleksis Çipras'la Başbakanlık'ta görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, referandumla Yunan halkının bir kez daha şantaj edilmeyeceğini ve terörize olmayacağını kanıtladığını söyledi.

Bankaların kapanmasında muhalefetin teşebbüsü olduğunu iddia eden Kammenos, "Bankalar kapandı, vatandaşların mevduatlarının kesintiye uğrayacağı yani 'saç traşı' uygulanacağı tehditi yapıldı. Yunanlılar şantaja 'hayır' demokratik Avrupa'ya 'evet' oyunu verdi. Bugüne kadar binlerce kişi intihar etti ve aileleri perişan oldu. Gururlu bir ulusa diz çöktürmeye çalıştılar, güçsüz olduğumuzu kabul etmemizi istediler" diye konuştu.

Hükümetin müzakerelere daha güçlü şekilde yarın kaldığı yerden başlayacağını vurgulayan Kammenos, "Hükümet yarın müzakereyi bıraktığı yerden başlayacak ve 'hayır' oyunu veren vatandaşları da yanımıza istiyoruz. Biz Avrupa karşıtı değiliz ve halkı perişan eden bir çözüm değil, kalkınma, istihdam ve hak yönünde bir çözüm bulmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı