Yunanistan'daki ekonomik kriz

Yunanistan'daki ekonomik kriz

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Yunanistan'dan bir yardım talebi gelirse Türkiye bunu ciddi olarak değerlendirebilecek kapasitededir ve değerlendiririz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yunanistan'dan bir yardım talebi gelirse Türkiye bunu ciddi olarak değerlendirebilecek kapasitededir ve değerlendiririz" dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, "ekonomik kriz yaşayan Yunanistan'ın borcunu Türkiye'nin üstlenmesi" önerisine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Şu anda basında yer aldığı şekliyle onu daha çok böyle magazin ağırlığı olan bir şey olarak görüyorum veyahut 'madem paramız çok diyorsunuz hadi Yunanistan'ın borçlarını ödeyin' diye söylenmiş olan bir söz olarak görüyorum. Bunun Yunanistan'dan gelmesi lazım. Bu önerinin, bu talebin resmi olarak oradan gelmiş olması lazım. Öyle bir şey olursa da zaten biz bunu değerlendirebilecek kapasitedeyiz." 

Böyle bir teklif ve yardım talebinin Yunanistan'dan gelmesi gerektiğini yineleyen Zeybekci, "Yunanistan'dan böyle bir yardım talebi gelirse Türkiye bunu ciddi olarak değerlendirebilecek kapasitededir ve değerlendiririz" dedi.

"Türkiye'nin böyle bir gücü var mı?" sorusuna Zeybekci, "Var tabi. Böyle bir talep geldiğinde Türkiye bunu ciddi olarak değerlendirir" yanıtını verdi.

 

- "Avrodan çıkış olasılığını düşük görüyorum"
 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Yunanistan'ın avrodan çıkışının bize yansımaları olur mu?" sorusu üzerine, bu durumun Türkiye'ye doğrudan etkisinin son derece sınırlı olacağını söyledi.

Yunanistan'ın başarılı olmasını ve istikrar içerisinde sorunlarını çözmesini umduklarını belirten Şimşek,  "Popülizmin sonu felakettir. Sadece Yunanistan'da değil, her yerde böyledir" diye konuştu.

Yunanistan'ın avrodan çıkışının Türkiye'ye doğrudan etkisinin sınırlı olacağını ama dolaylı etkileri olabileceğini belirten Şimşek, "Zaten bütün dünya ekonomisinde hissediliyor. Ama ben o olasılığı düşük görüyorum" dedi.

"Yunanistan avro bölgesinden çıkabilir mi?" sorusuna Şimşek, "Avrupa'nın bu konuya siyasi yaklaştığını, dolayısıyla o nedenle avrodan çıkış olasılığını düşük görüyorum. Avrupa bu konuya rasyonel bir zeminde bakmıyor. Siyaseten yaklaştığı için, AB siyasi birlik projesi çerçevesinde baktığı için çıkış olasılığını düşük görüyorum ama sıfır değil" yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı