Yunanistan'da kaybolduğu iddia edilen dağcılar

Yunanistan'da kaybolduğu iddia edilen dağcılar

12 dağcıyı arama çalışmalarından sonuç çıkmadı, çalışmalara son verildi

ATİNA (AA) – Yunanistan’da, Türkiye sınırı yakınlarındaki Evros (Meriç) bölgesinde kaybolduğu iddia edilen 12 dağcıyla ilgili arama çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

Yunan yetkililer, üç gündür sürdürülen arama çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine çalışmalara son verildiğini açıkladı. Yetkililer, "dağcıların kendi imkanlarıyla kurtuldukları ve yardıma ihtiyaç duymadıkları için bir daha iletişime geçmediği" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görevli muavin konsolos Murat Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Yunan yetkililerle sürekli irtibat halindeyiz. Herhangi bir ize rastlanılmadı” dedi.

Kaybolduğu bildirilen dağcıların ailelerinin de başkonsolosluğu bilgi almak için aramadıklarını ifade eden Ertaş, yardım isteyen kişi veya kişilerin kaçak göçmen olmasından şüphelenildiğini belirtti.

Avrupa Acil Çağrı Merkezi 112’yi cuma günü arayan bir kişi "Türk, Bulgar 12 kişi, imdat" mesajı vererek yardım istemişti. Yunan Telekomünikasyon Kurumu, önce sinyalin Pieria’nın dağlık kesiminden geldiğini bildirmiş, daha sonra sinyal analizinde yanlışlık yapıldığını belirterek, çağrının Evros bölgesinden geldiğini duyurmuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise sinyalin geldiği yerin ovalık, yerleşime açık bir bölge olduğunu, buradaki arama çalışmalarının sonuç vermediğini söylemişti. Bilgiç, ayrıca bu bölgede herhangi bir kayıp ihbarı bulunmadığı bilgisini vererek, "Böylelikle yapılan ihbarın gerçekçi olmadığı ortaya çıkıyor. Şu aşamada bölgede kaybolan bir kişi yok" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı