Yunanistan'da Fransız fırkateynlere ilişkin belirsizlik

Yunanistan'da Fransız fırkateynlere ilişkin belirsizlik

ATİNA (AA) - Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopoulos, ülkesinin Fransa'dan finansal kiralamayla alacağı açıklanan iki fırkateyne ilişkin projelerin...

ATİNA (AA) - Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopoulos, ülkesinin Fransa'dan finansal kiralamayla alacağı açıklanan iki fırkateyne ilişkin projelerin değerlendirildiğini ve resmi bir anlaşma halinde konunun meclis gündemine getirileceğini belirtti.

Canakopoulos, bir radyoya verdiği mülakatta, Savunma Bakan Vekili Fotis Kouvelis'in Fransa'dan savaş gemileri tahsis edileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtladı.

Fırkateynlere ilişkin projelerin üzerinde çalışıldığını ifade eden Canakopoulos, "Bunun ötesinde konuya ilişkin bir anlaşmanın sağlanması halinde resmi bilgilendirme olacak. Ayrıca hükümetin ilgili organlarında ve parlamentoda da konu görüşülecektir." dedi.

Kouvelis, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Fransa'nın finansal kiralama yoluyla bize iki fırkateyn sağlayacağı doğru, sonraki adım iki fırkateyn daha almak olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Gemilerin yaz aylarında teslim edileceğini belirten Kouvelis, Başbakan Aleksis Çipras ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yaptığı telefon görüşmesinde konuya ilişkin mutabakata varıldığını kaydetmişti.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ise bir Fransız gazetesine yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmayı teyit etmemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :