Yunanistan'da Erdoğan depremi! Dünya medyası manşetten duyurdu...

Yunanistan'da Erdoğan depremi! Dünya medyası manşetten duyurdu...

Yunan basını 'İlk günde gerilim, Türk lider taleplerini sıraladı', 'Tarihi bir buluşma ama yanlış sevenler için' gibi başlıklarla okuyucularının karşısına çıktı.

Türkiye-Yunanistan arasında 65 yıl sonra gerçekleşen tarihi ziyaretin ilk günü, beklendiği gibi Yunanistan basınında manşetten veriliyor.

"BAŞKANLIK SARAYI'NDA YENİLGİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunan Başbakan Alexis Çipras'ın fotoğafını kullanan Kathimerini gazetesi, "İlk günde gerilim, Türk lider taleplerini sıraladı" manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı.

Benzer bir fotoğrafa yer veren Naftemporiki gazetesi ise "Tarihi bir buluşma ama yanlış sevenler için" başlığını tercih etti.

To Vima gazetesinin manşeti de "Başkanlık Sarayı'nda yenilgi" oldu.

Ekran_Resmi_2017-12-07_17.04.35

THE GUARDIAN'DAN SERT SÖYLEM BAŞLIĞI

Erdoğan'ın ziyareti uluslararası medyada da ses getirdi. İngiliz The Guardian gazetesi, "Erdoğan, Yunanistan ziyaretinin başlangıcında sert bir söylem benimsedi" başlıklı bir yazıya yer verdi.

The Guardian'a göre Türk liderin sözleri üzerine Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'un açıkça şoka girdiği görüldü.

Yazıda, "Atina'ya adımını atmasından yalnızca bir saat içinde (Erdoğan), Yunan cumhurbaşkanına 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşması'nda belirlenen dini özgürlüklerin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi" ifadesi aktarıldı.

INDEPENDENT: HINÇ ALMA PARTİSİNE DÖNÜŞTÜ

Independent gazetesi, Erdoğan ile Pavlopoulos'un kameralar önünde Lozan Antlaşması'nı konuşmasını 'bir karşılama töreni için alışılmadık düzeyde açık sözlü bir diyalog' olarak nitelendiriyor. Independent, "İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan ve bir Türk cumhurbaşkanının 65 yıl sonra yaptığı ilk ziyaret olan bu ziyaret, hızla iki NATO müttefiki arasında açık sözlü bir hınç alma partisine dönüştü" yorumunu yapıyor.

Ziyaretin gergin başladığını bildiren The Daily Telegraph ise, Lozan tartışmasının diplomatik sınırları zorladığını yazdı.

Amerikan New York Times gazetesine göre, Lozan restleşmesi nedeniyle ziyaretten diplomatik sonuç beklentisi ortadan kalktı.

Wall Street Journal gazetesi de Yunanistan'da tansiyonun yükseldiğine dikkat çekiyor.