Yunanistan'da 24 saatlik genel grev

Yunanistan'da 24 saatlik genel grev

Yaklaşık 20 bin işçi ve memur, protesto gösterisi düzenledi

ATİNA (AA) - Yunanistan Komünist Partisine (KKE) bağlı Panellen Mücadele Cephesi (PAME), hükümetin ekonomi politikası ve işsizliği protesto amacıyla bugün ülke genelinde 24 saatlik greve gitti.

Grev çerçevesinde, başkent Atina'nın çeşitli meydanlarında toplanan göstericiler, ellerinde PAME bayraklarıyla Parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü.

Yaklaşık 20 bin göstericinin katıldığı eylemde hükümet aleyhinde sloganlar atıldı.

Meydanda konuşma yapan Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dimitris Kuçumbas, hükümetin uyguladığı politikaları eleştirdi. Kuçumbas, "Bugün düzenlenen ülke genelindeki gösterilerle hükümete sert bir mesaj gönderdildi" dedi.

Hükümetin uyguladığı politikaları değiştirmek için mücadele etmeyi bırakmamanın şart olduğunu söyleyen Kuçumbas, "Tek yumruk olup bu savaşı kazanacağız " ifadelerini kullandı.

PAME ise konuyla ilgili açıklamasında, çalışanların ve işsizlerin bu kadar zor şartlar altında yaşamayı kabul etmediklerini ve haklarını arama yönünde hükümete bir mesaj göndermeyi hedeflediklerini belirtti. Açıklamada, asgari ücretin 751 avroya, en düşük emekli maaşının da 600 avroya yükseltilmesinin yanı sıra yıllık ikramiyelerin de tekrar uygulamaya konulması talep edildi.

Bu arada PAME, 27 Kasım'da tekrar genel greve gidileceğini belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı