Yunanistan'a 1,1 milyar avro kredi

Yunanistan'a 1,1 milyar avro kredi

Avro Grubu Başkanı Dijsselbloem:- "Yunanistan için 1,1 milyar avro kredi dilimi serbest bırakıldı. İlerleme sağlanması halinde ekim sonunda 1,7 milyar avro daha serbest bırakılabilir"

BRÜKSEL (AA) - Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, "Yunanistan için 1,1 milyar avro kredi dilimi serbest bırakıldı. İlerleme sağlanması halinde ekim sonunda 1,7 milyar avro daha serbest bırakılabilir." dedi.

Avro kullanan 19 AB üyesi ülkenin maliye bakanları Lüksemburg’da yapılan Avro Grubu toplantısında bir araya geldi.

Dijsselbloem, düzenlediği basın toplantısında, gündemlerinde, Yunanistan, büyüme, istihdam ve üye ülkelerin bütçe taslakları konularının olduğunu söyledi.

Yunan yetkililerinin özellikle emeklilik, enerji sektörü, bankacılık, gelir idaresi ve özelleştirme reformları konusunda aldığı ilave tedbirlerin toplantıda övüldüğünü belirten Dijsselbloem, "Yunanistan için 1,1 milyar avro kredi dilimi serbest bırakıldı. İlerleme sağlanması halinde ekim sonunda 1,7 milyar avro daha serbest bırakılabilir." diye konuştu.

Öte yandan, Yunanistan'ın toplam borcunun bu yıl 315 milyar avroya ulaşması bekleniyor. Yunanistan, kurtarma programı çerçevesinde, özelleştirme, enerji, bankacılık, emeklilik, vergi ve maaşlarla ilgili çeşitli ekonomik reformları yerine getirmişti. Bu reformlar karşılığında Yunanistan'a kurtarma programından 2,8 milyar avroluk kredi diliminin serbest bırakılması bekleniyordu.

AB Komisyonunun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, toplantı girişinde yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın üçüncü kurtarma programı kapsamında 2,8 milyar avroluk kredi için gerekli reformları yerine getirdiğini açıklamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :