Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias, Filistin'de

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias, Filistin'de

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki:"Fransa'nın BMGK'ya sunmayı planladığı karar tasarısından vazgeçmesinin ardından, Arap Bakanlar Komitesi farklı seçenekler üzerinde çalışacak""Yeni Zelanda İsrail işgalini sonlandırmayı öngören karar tasarısını BMGK'ya sun

RAMALLAH (AA) - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Ramallah'ta Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki'yle bir araya geldi.

Filistinli Bakan Maliki, Dışişleri Bakanlığı binasındaki görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Fransa'nın bölgedeki sorunun çözümü için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunmayı planladığı "karar tasarısından vazgeçmesi"ne değindi.

Konuyla ilgilenen "Arap Bakanlar Komitesi"nin farklı seçenekler üzerinde çalışacağını dile getiren Maliki, "Yeni Zelanda İsrail işgalini sonlandırmayı öngören karar tasarısını BMGK'ya sunabilir. Arap Bakanlar Komitesi, BMGK'da atılacak her adımı belirleme yetkisine sahip" ifadesini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "Ortadoğu barış sürecini yeniden canlandırmak için" haziran ayında Mısır, Ürdün, Filistin ve İsrail'i ziyaret etmişti.

Fabius, BM'de Ortadoğu ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için taslağını hazırladıkları BMGK karar tasarısını bölgedeki muhataplarıyla görüştüğünü kaydetmişti.

Bugün Filistin'in Sesi radyosuna konuşan Maliki ise Fransa'da "Filistin karar tasarısını BMGK'ye sunma eğiliminin kalmadığını" belirtmiş ve "Şimdi önümüzde farklı düşünceleri olduğunu ifade eden Yeni Zelanda var. Filistin tarafı şu anda BMGK dönem başkanı olan Yeni Zelanda'nın Dışişleri Bakanlığıyla konuya ilişkin iletişime geçecek" demişti.

- Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias da konuşmasında, Maliki'yle görüşmesinde, İsrailli yetkililerle gerçekleştirdiği temasları konusunda mevkidaşına bilgi verdiğini söyledi.

Genel anlamda Ortadoğu'daki güvenlik sorununu masaya yatırdıklarını aktaran Kotzias, özelde müzakere ve barışla ilgili meseleler ile "İsrail'in güvenliğine ilişkin çekinceleri" ele aldıklarını ifade etti. 

Ülkesindeki ekonomik kriz hakkında da konuşan Kotzias, "Derin bir krizin içindeyiz. Sorunun çözümleri var. Borçlarımızın azaltılması ve bazı reformlar yapılması gerekiyor. Ancak bu kemer sıkma anlamına gelmiyor" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı