Yunan turizmciler, Taksim'de iftar sofrasında

Yunan turizmciler, Taksim'de iftar sofrasında

İSTANBUL (AA) - Türkiye Otelciler Birliğinin (TÜROB) davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Yunan turizmciler, Taksim Meydanı'nda Beyoğlu Belediyesinin iftar...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Otelciler Birliğinin (TÜROB) davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Yunan turizmciler, Taksim Meydanı'nda Beyoğlu Belediyesinin iftar yemeğine katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Meydanı'ndaki iftar yemeğine gelen turizmcileri karşılayarak, bir süre onlarla sohbet etti.

Demircan, burada yaptığı konuşmada, ramazanın bereket ve rahmet ayı olduğunu söyledi.

Ramazanın insanları kucaklaştıran ve kardeşliği öğreten bir havası olduğunu dile getiren Demircan, bu ayın özel havasından herkesin faydalanması gerektiğini anlattı.

Demircan, Taksim Meydanı'nda Türkiye Otelciler Birliğinin (TÜROB) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Yunan turizmcileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''Yunanistan'dan buraya gelmiş bir grup misafirimiz var. Onlar da bu ramazan ayının bu iftarını, bu güzelliğini, bu ramazanın atmosferini burada bizlerle yaşamak istediler. Bu iftar vaktinde onları burada ağırlamak bizim için mutluluk. Cenab-ı Allah birliğimizi daim eylesin. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara fırsat vermesi.'' diye konuştu.

TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir ise Yunanistan'ın Türkiye için önemine değindi.

Son zamanlarda Yunanistan pazarında ciddi bir daralma olduğunu belirten Taşdemir, ''Biz de bu daralmayı gidermek için Yunanistan'dan yaklaşık 60 civarında turizmciyi buraya davet ettik. Onları buraya davet etmekteki amacımız kentteki yaşamı onlara gösterip kentte her şeyin normal olduğunu göstermek. Onların da burada gördüklerini, yaşadıklarını orada paylaşmalarını sağlamak. Biz bu etkinliklerin oldukça pozitif sonuçlarının ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz.'' değerledirmesini yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :