Yunak'ta "Güvenli Okul" toplantısı yapıldı

Yunak'ta "Güvenli Okul" toplantısı yapıldı

Yunak'ta okulların ve öğrencilerin güvenliği konusu, yapılan bir toplantı ile masaya yatırıldı

İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut başkanlığında okul güvenliği konulu toplantı, Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İlçe Milli  Eğitim  Müdürü  Mahmut İşcan, İlçe Jandarma Komutanı Adem Güneş, İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Albayrak,  İlçe Müftüsü Yusuf  Bektaş, İlçe Sağlık Müdürü Alper Seven, Milli eğitim Şube Müdürleri, servis temsilcileri, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarımız katıldılar. Toplantıda okul güvenliği, okul kameralarının merkezi sisteme entegre edilmesi, okul taşıtlarında güvenlik, bağımlılıkla mücadele, internet kafelerin denetimi konuları ele alındı.

KAYMAKAM AKBULUT: GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİ ALIYORUZ

Kaymakam Akbulut, yaptığı konuşmada, “Bizim birinci önceliğimiz çocuklarımızın güvenliği ve öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaları. Bunun için burada toplandık ve alınması gereken tüm önlemleri alacağız. Okullarımızın güvenli bir ortamda eğitim verebilmeleri için her türlü desteği vereceğiz. Jandarma, polis, muhtarlıklar, okul müdürleri ve öğretmenler sürekli irtibat halinde olacaklar. Metruk binaları ortadan kaldırmak için bir çalışma başlattık. Ayrıca internet kafelerin denetimini sıklaştıracağız. Alkol, sigara vb. ürünlerle mücadele için eğitimlere ağırlık vereceğiz. Servis araçlarının denetimlerini sık sık yaparak öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması için kontrollerimiz devam edecek" ifade etti.

MEB İLÇE MÜDÜRÜ İŞCAN, BİLGİ VERDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan  ise  yapmış olduğu  açıklamada okulların kamera ve güvenlik görevlisi durumları hakkında bilgi verdi ve öğrencilerin evden alınarak güvenli bir şekilde okula ulaşmaları, okulda oldukları süre içerisinde güvenli bir şekilde eğitim almaları ve tekrar evlerine güvenli bir şekilde intikallerinin sağlanması için tüm gayretlerini sarf edeceklerini belirtti.

İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, Sağlık Müdürlüğü, Müftülük ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri de kendi alanları ile ilgili bilgiler aktardılar. Toplantı sorulan soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.