Yunak KOSKİ Şube Müdürlüğüne Cengiz Dalkılıç atandı

Yunak KOSKİ Şube Müdürlüğüne Cengiz Dalkılıç atandı

Konya Büyükşehir Belediyesinde uzun yıllar Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığında uzman olarak çalışan Cengiz Dalkılıç Yunak KOSKİ Şube Müdürlüğü görevine getirildi

Konya Büyükşehir Belediyesinde uzun yıllar Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığında uzman olarak çalışan Cengiz Dalkılıç Yunak KOSKİ Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Cengiz Dalkılıç’ın Yunak KOSKİ Şube Müdürlüğüne atanması Yunak haklı tarafından sevinçle karşılandı.

CENGİZ DALKILIÇ KİMDİR

Yunak KOSKİ Şube Müdürlüğü görevine getirilen ve 1970 yılında Yunakta doğan Cengiz Dalkılıç, İlkokulu Yunak Çayırbaşı Mahallesinde, Ortaokul ve Liseyi Konya’da okudu. Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümünden mezun oldu. Konya Büyükşehir Belediyesinde uzun yıllar Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığında uzman olarak çalışan Cengiz Dalkılıç, Konya Büyükşehir Belediyesindeki görevi öncesi özel sektörde çalıştı. Çeşitli STK’larda çalışarak yöneticilik yaptı. Cengiz Dalkılıç sırasıyla şu görevlerde bulundu.  2009-2019 yılları arasında Hava Kalitesi Araştırma Uzmanı, 2013- 2019 yılları arasında Çevresel Gürültü Uzmanı ve 2009 yılında da Ulusal Hava Kalitesi Sempozyumu (UHAKS) görev yaptı. Türkiye’de ilk olarak Hava Kalitesi ile ilgili Ulusal bir sempozyum düzenlenmiş ve çok sayıda Bilim İnsanı katılım sağlamıştır. Bu sempozyum da Düzenleme ve Yürütme Kurulu Üyesi olarak yer aldı. Turkey(IKONAIR)-Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi” projesi kapsamında Trafik Kaynaklı Hava Kalitesinin Değerlendirilmesinde uzman olarak yer aldı. 2014- 2016 yılları arasında, “Çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla ele alınıp, stratejik gürültü haritaları ve eylem planlarının hazırlanması (KONOISE) projesi”  kapsamında Türkiye’de ilk olarak kendi bilgi ve deneyimleri ile Stratejik Gürültü Haritası ve Eylem Planlarını hazırlanmasında Proje koordinatörü olarak çalışmıştır. 2017-2019 yıllarında da IKONAIR (Proje Koordinatörü) olarak görev yaptı.  Konya’nın Hava Kalitesinin yeniden kendi uzman ekibiyle ele alınması ve tüm kaynaklar bazında incelenmesi, Model Haritalarının oluşturulması ile Eylem planlarının hazırlanmasında Proje Koordinatörü olarak çalışmış ve hazırlanan proje AÇA (Avrupa Çevre Ajansı)’ya sunulmuştur. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

Etiketler :