Yumurtalık'ta kurulacak petrokimya tesisi

Yumurtalık'ta kurulacak petrokimya tesisi

Çukurova GİAD Başkanı Sakarya:- "Cezayir ile yapılan bu büyük iş birliği petrokimyada bizi dışa bağımlılıktan kurtaracak. Bununla da yetinilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Yumurtalık, ileri teknoloji ürünlerin de üretildiği bir bölge haline getirilmeli"

ADANA (AA) - Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Cezayir'in milli enerji şirketi ile Rönesans Endüstri arasında imzalanan, Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde 1 milyar dolarlık petrokimya tesisi kurulmasına ilişkin anlaşmanın Türkiye'yi bu alanda dışa bağımlılıktan kurtaracağını belirtti.

Sakarya, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği anlaşmanın Adana'da büyük heyecan yarattığını ifade etti.

Cezayir ile yapılan bu büyük iş birliğinin yıllardır özlemle beklenen yatırımların da bölgeye gelmesinde öncü olacağını kaydeden Sakarya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu iş birliğini büyük memnuniyetle karşılıyoruz. Bu iş birliği kentimize ve ülkemize hayırlı olsun. Biz Çukurova Genç İşadamları Derneği olarak, Adana'da, Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesinin önemini anlatıyor, bölgenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söylüyor, bu bölgede yapılacak yatırımların ülkemize sağlayacağı katma değere yıllardır dikkati çekiyorduk. Cezayir ile yapılan bu büyük iş birliği petrokimyada bizi dışa bağımlılıktan kurtaracak. Bununla da yetinilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Yumurtalık, ileri teknoloji ürünlerin de üretildiği bir bölge haline getirilmeli, bölge bu hedefle planlanmalıdır. Petrol türevi yüksek montanlı, katma değeri yüksek, bizi dışa bağımlılıktan kurtaracak yüksek teknoloji ürünlerin üretileceği tesisler de yapılmalı, bununla ilgili yatırımlar da Adana’da hayat bulmalıdır. Burada petrokimya tesislerinin ardından ileri teknoloji ürünlerin imal edildiği sanayiyle entegre yatırımlar da gerçekleşmelidir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :