Yüksekovalı gençler spor ve sanatla buluşturuluyor

Yüksekovalı gençler spor ve sanatla buluşturuluyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirmek için açılan merkez, her gün yaklaşık 300 öğrenciye hizmet veriyor- Gençlik merkezi müdürü Yılmaz:- "Burada sıcak bir ilgiyle öğrencil

HAKKARİ (AA) - SAYİM HARMANCI - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde her gün yaklaşık 300 öğrenciye hizmet veren gençlik merkezi, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarken sportif faaliyetlere de yönlendiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Yeni Mahalle'de 2 bin 229 metrekarelik alanda yaklaşık 2 milyon 200 bin lira harcanarak inşa edilen ve bir süre önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından açılışı gerçekleştirilen gençlik merkezi, gençleri sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle buluşturuyor.

İdare bölümü, spor salonu, müzik, oyun ve soyunma odalarının yanı sıra 4 derslik, kütüphane, kafeterya ve misafir salonu bulunan merkezde, gençlere yönelik badminton, güreş, atletizim, basketbol, voleybol, masa tenisi ve satrancın yanı sıra, Kur'an-ı Kerim, el sanatları, halk oyunları, resim, müzik ve İngilizce kursları düzenleniyor.

Beden eğitimi öğretmenleri, eğitmen ve antrenörler tarafından verilen eğitimle öğrenciler, kurs gördüğü alanlarda donanımlı hale getirilirken, kırsaldaki gençleri spora kazandırmak için de çeşitli projeler hazırlanıyor.

Öğrencilerin boş zamanlarını geçirdiği yer haline gelen merkezde, her hafta farklı alanlarda turnuvalar gerçekleştiriliyor.

- "Merkez gençlerle dolup taşıyor"

Gençlik merkezinin müdürü İlhan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haziran ayının ilk haftasında faaliyete geçen ve gençlerle dolup taşan merkezde yaz boyunca düzenlenen spor faaliyetlerinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Öğrencilere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Badminton, voleybol, basketbol ve güreş kurslarımız devam ediyor. Bayan ve erkek olmak üzere iki ayrı sınıfta Kur'an-ı Kerim kursu veriliyor." dedi.

Yılmaz, gençlik merkezinin, şehir merkezine biraz uzak kaldığını, buna rağmen günde yaklaşık 300 öğrenciye hizmet verdiklerini anlattı.

"Şehirlerimiz ve kültürlerimiz" projesi kapsamında 300 öğrenciyi de Van'a götürdüklerini aktaran Yılmaz, "Öğrencilerimizin tüm masrafını karşılayarak günübirlik götürüp getirdik. 'Merkezim her yerde' projesi ile de ayda iki kez köylerden öğrencileri alıp merkezimizin faaliyetlerinden yararlandırarak, akşama kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayıp tekrar köylerine bırakıyoruz." diye konuştu.

- "Gençler kendilerini evdeymiş gibi hissediyor"

Hedeflerinin merkezi gençlerin ikinci evi haline getirmek olduğunu vurgulayan Yılmaz, en ücra köşedeki öğrencilerin de bu imkanlardan faydalanması için çalıştıklarını kaydetti.

Yılmaz, "Burada sıcak bir ilgiyle öğrencilerimizi karşılayıp ücretsiz kahve, çay ve su ikram ediyoruz. Öğrencilerimiz kendilerini burada kendi evlerindeymiş gibi sıcak bir ortamda hissediyorlar. Bir öğrenci günde 5-6 saat evinde kalabiliyorken, merkezimizin sabah 07.00'den gece 24.00'e kadar açık olmasıyla burada daha çok zaman geçiriyor." ifadelerini kullandı.

Tüm gençleri merkeze davet eden Yılmaz, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığına, valiliğe ve kaymakamlığa teşekkür etti.

- Gençler merkezden memnun

Güreş kursunda eğitim alan öğrencilerden Nurullah Aykut spor yapmayı çok sevdiğini belirterek, "Birçok spor alanında eğitim alabiliyoruz. Burası benim ikinci evim oldu. Gençler bu zamanda kötü alışkanlıklara yönlenebiliyor. Bu yüzden herkesin spor yapmasını ve kötü yollardan ayrılıp iyi bir yola gelmelerini istiyorum." dedi.

Öğrencilerden Mehdiye Işın ise merkezin açılmasıyla birçok sportif faaliyetten yararlanma şansı bulduklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :