Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağı

Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, kısmi olarak kaldırıldı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 24 Ağustos'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının, kısmi olarak kaldırıldığı bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesinin mülki sınırlarında meydana gelebilecek terör olaylarının engellenmesi, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilecek operasyonlarda terör örgütüne müzahir grupların operasyonları engellemek ve protesto etmek amacıyla halkı canlı kalkan olarak kullanabileceği belirtildi.

Bu kapsamda sivil halkın can güvenliği ile operasyonun amacına ulaşması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince, Yüksekova ilçesi mülki sınırları içerisinde 24 Ağustos 2016 günü saat: 06.00’dan geçerli olmak üzere 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yüksekova İlçesinde güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonu neticesinde vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı asayiş ve huzur ortamı sağlanmıştır. Kamu düzenine yönelik güvenlik güçlerimizce uygulanan tedbirlerin etkili bir şekilde sürdürülmesi ve kamu düzeninin bozulmasının önlenmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yüksekova ilçemizde 26 Ağustos 2016 Cuma gününden itibaren; her gün sabah saat: 06.00’dan akşam saat: 23.00’e kadar olan saatler arasında kısmi zamanlı olarak kaldırılmıştır. Diğer saatler arasında sokağa çıkma yasağı kısmi zamanlı olarak devam etmektedir. Bu süreçte üstün bir sabır ve anlayış gösteren ve güvenlik kuvvetlerimize destek veren değerli vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :