Yüksekova'daki okullarda ilk yarım saat kitap okunacak

Yüksekova'daki okullarda ilk yarım saat kitap okunacak

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı:- "Bundan sonra bütün okullarımızda ilk yarım saat kitap okuma saati olacak. Bu proje kapsamında yaklaşık 20 bin kitap satın aldık"

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, "Okula Teslim Kitap Okuma Projesi" kapsamında okullarda ilk yarım saat kitap okunacak.

Yüksekova Öğretmen Evi'nde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, ilçede eğitimin kalitesini artırmak için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Gençlerin, ülkenin geleceği için önemine işaret eden Kaşıkçı, "Biz bu nesli ne kadar iyi yetiştirirsek, bu ülkenin geleceği o kadar garantiye alınır. Hedefimiz bu ülkenin aydınlık yarınlarını daha güzel yapmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha büyük devletler sıralamasına koymaktır." dedi.

Kaşıkçı, "Danışman öğretmen" uygulaması ile öğrencilere daha iyi hizmet verileceğini ifade etti.

Bu uygulamanın öğrencilere büyük fayda sağlayacağını belirten Kaşıkçı, "Üniversiteye yönelik hazırlık kurslarımız da devam ediyor. Çocuklarımızın kitap, doküman ve her türlü ihtiyacının alımı yapılıyor. Yeter ki öğrencilerimiz çalışsın. Her gayretin mutlaka karşılığı alınıyor." diye konuştu.

Yapılan çalışmalar sonucu Yüksekova'da eğitim kalitesinin yükseldiğini anlatan Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Bundan sonra bütün okullarımızda ilk yarım saat kitap okuma saati olacak. Bu proje kapsamında yaklaşık 20 bin kitap satın aldık. 10 bin kitabın da kütüphanede olduğunu düşündüğümüz zaman 30 bin kitap projemizde yer alacak. Kitaplar okullara iki aylığına bırakılacak. Öğrenci sürekli farklı kitap okuma şansı yakalayacak. Her öğretmenimiz çocuklarımızın kitap okuma durumunu takip edecek. Projenin startını haftaya vereceğiz."

Ardından projenin protokolü Yüksekova Belediyesi, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İlçe Halk Kütüphanesince imzalandı.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve okul idarecileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :