Yüksek yargıyla ilgili düzenleme

Yüksek yargıyla ilgili düzenleme

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "CHP, vatandaşın daha adil ve sonuç alıcı bir yargı hizmeti almasından yana olsaydı düzenlemeye destek verirdi"

TBMM (AA) - MELDA ÇETİNER- AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yüksek yargıyla ilgili düzenleme konusunda, "CHP, vatandaşın daha adil ve sonuç alıcı bir yargı hizmeti almasından yana olsaydı düzenlemeye destek verirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile ilgili tutumu nedeniyle CHP'ye cevap verdi.

Bölge adliye mahkemelerinin 20 Temmuz'da faaliyete geçecek olmasından ötürü Yargıtay ile Danıştay'ın iş yükünün azalacağını belirten Turan, şöyle konuştu:

"Bundan dolayı Yargıtay ile Danıştay'ın yapısının yeniden düzenlenmesi ihtiyacı doğmuştur. Dün gece Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek kanunlaşan tasarı, bu amaçla Meclis'e getirildi. Kanun, Meclis'ten geçer geçmez, daha Resmi Gazete'de bile yayınlanmamışken CHP, Anayasa Mahkemesine başvuruyor. CHP'nin bu tutumuna şaşırdık mı? Hayır. Çünkü AK Parti iktidarda olduğundan bu yana CHP, bütün siyasi mücadelesini yargı organları üzerinden vermeye çalışıyor. Anayasa Mahkemesinin daha önce vermiş olduğu ve vesayet sisteminin en bariz örneklerinden olan birçok karar da CHP'nin başvurusu sonucu gerçekleşti. Örneğin, 367 ucubesi, başörtüsü kararı ve bunun gibi adeta hukuk darbesi niteliği taşıyan onlarca karar için Anayasa Mahkemesinin yolunu tutan CHP idi. Bu düzenlemeyi yargı dünyası uzun zamandır bekliyordu. Kanun, etkin bir yargı mekanizmasının kurulmasına imkan tanıyacak. CHP, vatandaşın daha adil ve sonuç alıcı bir yargı hizmeti almasından yana olsaydı bu düzenlemeye destek verirdi. Ancak her zaman olduğu gibi CHP bir kez daha milletin aleyhine bir tutum takındı. CHP nerede durduğunu bir kez daha göstermiş oldu."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :