Yüksek yargı düzenlemesi Genel Kurulda

Yüksek yargı düzenlemesi Genel Kurulda

Adalet Bakanı Bozdağ:- "Devlet içinde görev yapanlar, anayasa, yasa ve meşru otorite dışında başka bir yere sadakat gösteriyorlarsa bizim bunun karşısında hep beraber durmamız lazım"

TBMM (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Devlet içinde görev yapanlar, anayasa, yasa ve meşru otorite dışında başka bir yere sadakat gösteriyorlarsa bizim bunun karşısında hep beraber durmamız lazım." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın geneli hakkında yapılan görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bozdağ, ilk derece mahkemelerinde 6 bin 99 hakimin ve 4 bin 359 savcının görev yaptığını söyledi.

Bozdağ, "Türkiye'de şu anda bir devlet içerisinde görev yapan insanların sadakati anayasaya, yasaya ve meşru yönetime olmalıdır. Devlet içinde görev yapanlar, anayasa, yasa ve meşru otorite dışında başka bir yere sadakat gösteriyorlarsa bizim bunun karşısında hep beraber durmamız lazım." diye konuştu.

Bozdağ'ın konuşmasının ardından tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, maddelerine geçilmesi kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın daha sonra birleşime ara verdi. Aydın, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine birleşimi saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :