Yukarı Afrin Barajı'nın inşaatında sona yaklaşıldı

Yukarı Afrin Barajı'nın inşaatında sona yaklaşıldı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen Yukarı Afrin Barajı'nın yüzde 80'i tamamlandı- Projeyle bölgenin su sorununa köklü çözüm getirilerek Kilis'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacı güvence altına alınacak- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:-

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN TURAPOĞLU - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Yukarı Afrin Barajı'nın yüzde 80'i tamamlandı. Projeyle bölgenin su sorununa köklü çözüm getirilerek Kilis'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacı güvence altına alınacak.

AA muhabirinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Karaafrin Deresi üzerinde bulunan ve kil çekirdek kum-çakıl dolgu tipinde inşa edilen, 38 milyon metreküp su biriktirme kapasitesine sahip olan Yukarı Afrin Barajı ile şehre yılda 19 milyon metreküp su temin edilecek.

Yürütülen çalışmalar sonucunda yaklaşık yüzde 80 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı projeyle bölgenin uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacı garanti altına alınacak.

Projede şu ana kadar dipsavak derivasyon tüneli kazısı, betonarme ve tünel enjeksiyonu, dolusavak kazısı ve betonarmesi, gövde sıyırma kazısı, rölekasyon yolları ve baraj ulaşım yolları tamamlandı.

Bu yıl içerisinde de gövde dolgusunun, su alma yapısının betonarme ve mekanik kapak sistemlerinin tamamlanması planlanıyor.

- Projenin toplam yatırım bedeli 110 milyon lira

Konuya ilişkin açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin Kilis için önemli olduğunu belirtti.

Eroğlu, "Bölge için önemli bir proje daha hayata geçiyoruz. 110 milyon lira yatırım bedeline sahip Yukarı Afrin Barajı ile bölgenin içme suyu problemi tarihe karışacak. 2019 yılında inşallah barajı hizmete almış olacağız." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :