YTÜ'de 5. Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü etkinliği

YTÜ'de 5. Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü etkinliği

İSTANBUL (AA) - Bu yıl 5.'si düzenlenen "Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü" etkinliği, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) gerçekleştirildi.Davutpaşa...

İSTANBUL (AA) - Bu yıl 5.'si düzenlenen "Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü" etkinliği, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) gerçekleştirildi.

Davutpaşa Kampüsü'ndeki kongre ve kültür merkezinde başlayan etkinlikte, dahi ve üstün zekalı çocuklar, uzman eğitimcilerle bir araya geldi. Etkinliğe eski Dünya Dahiler Birliği Başkanı ve Uluslararası Eğitimde İnovasyon Merkezi (ICIE) Direktörü Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin de katıldı.

Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER), YTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Marmara Üniversitesi ve Boğazhisar Eğitim Kurumları iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, STEM (Bilim Teknoloji Mühendislik Matematik) Laboratuvarlarında yetişen dahi çocuklar projelerini sundu.

Dahi çocuklar, telefonla kontrol edilen araba, sesle çalışan lamba, otomatik mama kabı, mini akıllı ev, mesafe sensörlü oyun konsolu ve lego çay makinesi gibi çalışmalarını tanıttı.

TÜZDER Genen Müdürü Tunahan Coşkun, sektörlerin gelişme hızlarının farklılık gösterebileceğini belirterek, "Ülkemizde üstün zekalı çocuklarla ilgili yapılan çalışmalar, projeler gelişmeleri takip ettiğimizde maalesef 1. yılını, 2. yılını, 3. yılını dolduran bir çalışmayla karşılaşmıyoruz." dedi.

Coşkun, sempozyumların bir heyecanla başladığını dile getirerek, "İşte 1. Üstün Zekalılar Sempozyumu, 2.'sini bekliyoruz, 3.'sü olacak, tarihi açıklanacak derken maalesef olmuyor. Bu anlamda ciddi bir eksiğimiz var. TÜZDER olarak bu yıl etkinliğimizin 5.'sini düzenlemekten ciddi anlamda onur duyuyoruz. İnşallah 6.'sını, 7.'sini, daha nice üstün zekalı ve dâhiler günü etkinliklerinde buluşmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Program gün boyunca YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam edecek.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :