YTB, Türkiye mezunlarını Ürdün'de buluşturdu

YTB, Türkiye mezunlarını Ürdün'de buluşturdu

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının (YTB) Türkiye mezunlarına yönelik çalışmaları kapsamında Türkiye'de eğitimlerini...

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının (YTB) Türkiye mezunlarına yönelik çalışmaları kapsamında Türkiye'de eğitimlerini tamamlayarak Ürdün'e dönen üniversite mezunları bir araya geldi.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'deki üniversitelerde eğitim alarak ülkesine dönen mezunlar arasındaki diyaloğun geliştirilmesi ve Türkiye ile bağlarının güçlendirilmesi amacıyla İrdib kentinde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 80 mezun katıldı.

İrdib Ticaret Odasının ev sahipliğindeki etkinliğe, İrdib Ticaret Odası Başkanı Muhammed A. Al-Shoha, Yermük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Muhammed Thalji, Yermük Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Eymen Hayejneh, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ürdün Koordinatörü Sıddık Yıldırım, YTB Ortadoğu Koordinatörü Nedim Aslan ve YTB uzmanı Sevinç Ebru Temel katıldı.

İrdib Ticaret Odası Başkanı Shoha, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 15 yılda diğer sektörlerin yanı sıra sanayi alanında gerçekleştirdiği sıçramaya dikkati çekerek, yatırımcılara tanınan ayrıcalıklar dolayısıyla Türkiye'nin artık gözde bir ekonomi haline geldiğini belirtti.

Ekonomide parlayan yıldız Türkiye'nin sosyal, siyasal ve kültürel alanda yükselişine de işaret eden Shoha, Türkiye'nin fahri elçileri mezunlara gösterdiği ilgi ve alakanın takdire şayan olduğunu ifade etti.

- Mezunların heyecanı umut veriyor

YTB Ortadoğu Koordinatörü Aslan da Türkiye mezunlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bu yıl içerisinde 30 ülkede mezun derneği kurmayı hedeflediklerini belirtti.

İrbid'de bir araya gelen mezunların heyecanının umut verdiğini kaydeden Aslan, hem Amman hem İrbid'deki mezunların el birliğiyle güzel çalışmalara imza atacaklarından şüphe duymadığını söyledi.

Türkiye mezunu Yermük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Thalji de ikinci vatanları olarak gördükleri Türkiye ile ana vatanları Ürdün arasındaki dostluk ilişkilerinin tesisinde mezunlara düşen rolün farkında olduklarını bildirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı