YTB diplomatlara Türkçe öğretiyor

YTB diplomatlara Türkçe öğretiyor

YTB, 26 ülkeden akademisyen, bürokrat, mühendis, gazeteci ve diplomata, Türkçe dil eğitimi veriyor

ANKARA (AA) - Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 26 ülkeden akademisyen, bürokrat, mühendis, gazeteci ve diplomata, 8 ay sürecek Türkçe dil eğitim programı başlattı.

YTB'nin, ilk defa 2014'te hayata geçirdiği, yurt dışından akademisyen, diplomat, kamu görevlisi gibi ülkelerinde önemli görevler üstlenen kursiyerlerin, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi'nde Türkçe eğitim aldığı programın bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. 

Türk Dili Burs Programı adıyla başlatılan proje, bu yıl Kamu Görevlileri ve Akademisyenler Türkçe İletişim Programı (KATİP) olarak hayata geçirildi.

Yemen, Kırgızistan, Cibuti, Moğolistan, Litvanya, Meksika, Vietnam, Macaristan gibi 26 ülkeden 26 katılımcı, program kapsamında dil öğrenmenin yanı sıra Türk kültürüyle ilgili seminerlere katılarak çeşitli kamu kurumlarını ziyaret etme şansı bulacak.

YTB, kursiyerlerin İstanbul'daki yaşama ve programa olan uyumlarını hızlandırmak amacıyla bir oryantasyon programı da düzenledi. Geçtiğimiz dönemde Türkçe dil eğitimi alan katılımcılar, oryantasyon programı kapsamında yeni kursiyerlerle tecrübe paylaşımında bulundu. 

"Kamerun'un Türkçe bilen ilk diplomatı" ünvanına sahip Jeam Emile Nobola da, YTB'nin 2014-2015 programıyla Türkçe öğrenmişti.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı