YSK'nın Kararına TEPKİ

YSK'nın Kararına TEPKİ

YSK, milletvekili genel seçiminde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri oy çokluğuyla reddetti.

Karara AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Milletvekilleri M. Uğur Kaleli ve Ziya Altunyaldız’dan tepki geldi.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin, ilçe seçim kurullarından gelen talepleri oy çokluğuyla reddetti.

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bazı ilçe seçim kurulları, güvenlik nedeniyle kimi mahallelerdeki sandıkların başka yerlere taşınması yönündeki taleplerini YSK'ya iletmişti.

Konuyu bugün gündeme alan kurul, ilçe seçim kurullarından gelen söz konusu talepleri reddetti. Karar, oy çokluğuyla alındı.

 

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, YSK’nın kararını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade ederek, “YSK tüm sağduyulu kesimin görmüş olduğu durumu görmezden gelircesine bir tavır göstererek skandal bir karara imza atmıştır. Bu bir siyasi parti konusu değildir. Silahların gölgesinde seçim yapılacak bir bölgeden bahsediyoruz. Verilen karar ülkeyi hayal kırıklığına uğratmıştır. Yıllar boyunca devam eden ayak oyunları devam ediyor bizde mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Paralel yapının ayak oyunları da seçim sürecinde işliyor, bunlara hazırlıklı olarak yolumuza devam ediyoruz. Vatandaşımız bizim samimiyetimize inandığı sürece biz bu ülkenin birlik ve beraberliği için mücadelemize, çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ysk-il-baskani.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli ise konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “YSK’nın kararı ülkede yaşanan gerçekleri görmemektir. Bölgede bir terör sorunu yaşanıyor ve güvenlik zafiyeti noktasında endişeler var. Bu bölgeye ısrarla sandık kurdurmanın amacı seçimleri provoke etmekten öteye gitmez. Demokratik ve özgür bir seçim için bu karar alınmıştı.  Güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen taleplerin dikkate alınması gerekirdi. Bu bölgelere kurulan sandıklarda veya seçimle ilgili çıkacak bir olumsuzluğun faturası tamamen YSK’ya kesilecektir. Bu konuyu YSK’nın tekrar gözden geçirerek, olumlu bir karar vermesini temenni ediyorum” diye konuştu.

ysk-ugur-kaleli.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise “Yüksek Seçim Kurulu 4’e karşı 6 oyla bazı seçim bölgelerinde vatandaşlarımızın oy kullanacakları yerin seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla bir kısım sandıkların taşınması talebini reddetmiştir. Bu hususta bir hukuki tartışmanın içerisine girmek doğru olmayabilir ve hukukun gereğini hukukçulara bırakmak genel prensiptir. Bu istikametten sapmamak gerekir. Çünkü hukuk devletinin istikrarı en az siyasi ve bürokratik istikrar kadar önemlidir. Bu başlıklar bir bütün olarak işe yarar. Hukuki istikrar olmadan siyasi istikrardan da söz edilemeyiz. Şu vurguyu yapmadan geçmekte doğru olmaz. Ülkenin gerçeğinde bir terör sorunu varsa bu toplumun hukuk kurallarının da dinamik bir tahlil metodu ile konuya yaklaşması ve demokratik hukuk devletinde olması gereken seçim güvenliğinin de olmazsa olmaz olduğunu görmesini beklemek her vatandaşımızın hakkı olsa gerekir. Siyaset çözüm üretmektir. Bu çözüm siyasetçinin işidir. İnşallah çözeceğiz” ifadelerini kullandı. Memleket

ysk-ziya.jpg