YSK, Samanyolu ve MHP'nin talebini reddetti

YSK, Samanyolu ve MHP'nin talebini reddetti

MHP ve Samanyolu Grubu'nun YSK'ya yaptığı Digitürk talebi 'seçimle ilgili olmadığı' gerekçesiyle reddedildi.

Digiturk'ün yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'nin platformdan çıkarıldığını açıklamasının ardından MHP ve Samanyolu Grubu, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. YSK, bu iki talebin de seçimle ilgili bir karar olmadığını bildirerek talebi reddetti.    

Digiturk, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformdan çıkardığını açıklamıştı. Bunun üzerine Samanyolu Grubu ve MHP, YSK’ya başvuruda bulunarak Digiturk’e ceza verilmesini talep etti. YSK ise iki talebi de reddederek, kararın seçimlerle alakası olmadığını bildirdi.

MHP’nin 2,5 sayfalık dilekçesinde, Anayasa'nın 79’uncu maddesi ve 298 sayılı seçimlerin genel hükümleriyle ilgili Digiturk’e ceza uygulanması yönünde talepte bulunuldu. YSK ise bu talebi reddederek, Digiturk’ün bu kararının seçimlerle ilgili bir karar olmadığı bilgisini verdi.

Digitürk, hangi kanalları neden yayından kaldırmıştı?

Digitürk 7 TV kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ile yayın ağından kaldırıldı. Digitürk'ün 2 milyon 700 bin abonesi bulunuyor. Digiturk'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Müşterilerimiz,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu” tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak Şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir.

Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S haber (Samanyolu Haber), bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

Etiketler :