Yozgat'taki bazı eğlence mekanlarının kapatılması kararı

Yozgat'taki bazı eğlence mekanlarının kapatılması kararı

Vali Yurtnaç: - "Gayet standardı düşük yerlerde hizmet sunan, vatandaşların girmekten imtina ettiği, korktuğu yerleri kapattık. Kamuoyunun bu konuda yanlış bir algı ve hesap içerisine girmemesi gerekiyor"- "İçkili lokantalar, kafeler hiçbir zaman kapatılm

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, il genelinde faaliyet gösteren bar, pavyon, gazino gibi umuma açık mekanların olağanüstü hal (OHAL) süresince kapatılmasına ilişkin kararla ilgili, ''Gayet standardı düşük yerlerde hizmet sunan, vatandaşların girmekten imtina ettiği, korktuğu yerleri kapattık. Kamuoyunun bu konuda yanlış bir algı ve hesap içerisine girmemesi gerekiyor." dedi.

Yurtnaç, valilikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, içkili mekanları kapatmadıklarını, medyadaki haberlerde küçük bir çarpıtma olduğunu söyledi.

Bu durumun kamuoyunda yanlış algılara sebep olabileceğine değinen Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Biz bar, pavyon ve ona benzer çalışan gazinoları kapattık. Geçen haftalarda Sarıkaya ilçemizde hem yaralamalı hem de cinayet olayı oldu. Bu mekanların kalitesi artsın, standardı yükselsin, gerekli çalışmaları yaparız bunlar açılabilir ancak bu seviyede kavga, dövüş, yaralama, adam öldürme ve gürültünün olduğu yerde kamu güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Bu durumun başka tarafa çekilmemesi lazım."

- "İçkili lokantalar, kafeler hiçbir zaman kapatılmış değil"

Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Diğer bir taraftan Yozgat, şeker pancarı üretiminde Türkiye'nin ilk beşte yer alan bir ili. İlimize 200 milyon liraya yakın para girdi. Kapattığımız bölgedeki bar, pavyonlarda aile huzurumuzu bozan, kadınlarımızın şikayetçi olduğu, aileyi korumak maksatlı yaptık bu kapatmayı. İnsanlar çocuklarının ve ailesinin nafakasını götürüyorlar buralarda yiyorlar, uygunsuz ortamlarda. Tüm bunları düşünerek OHAL düzeni bozulmadan hem toplum sağlığını ve aileyi korumak hem de bu mekanların standardının yükselmesini sağlamak amacıyla bir bakıma elektrik verdik, herkes kendine gelsin burada. Yoksa buradaki içkili lokantalar, kafeler hiçbir zaman kapatılmış değil. Umumi açık yerler. İçki içen vatandaşlar da var içmeyen vatandaşlar da. Hepsinin huzurunu sağlamak bizim görevimizdir."

Vali Yurtnaç, kente yeni atandığı için ilçe ziyaretleri yaptığını, şeker pancarının çokça üretildiği yerlerde kadınların bu durumdan şikayetçi olduklarını belirtti.

Kendilerinin de bu duruma bir şekilde engel olması gerektiğini dile getiren Yurtnaç, "Bir dönem Karadeniz bölgesinde Rusya’dan gelen kişiler vardı. Toplumun ahlakını, sağlığını, güvenliğini tehdit eder noktaya nasıl geldiyse bugün de bizim bölgemizde bar ve pavyonlar burayı tehdit eder hale gelmiştir." dedi.

Söz konusu mekanların güvenlik açısından sakıncalı olduğuna işaret eden Yurtnaç, "Gayet standardı düşük yerlerde hizmet sunan, vatandaşların girmekten imtina ettiği, korktuğu yerleri kapattık. Kamuoyunun bu konuda yanlış bir algı ve hesap içerisine girmemesi gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Kendisinin genel emri yazdığını, zabıtanın da böyle yerleri bugün yarın kapatacağını aktaran Yurtnaç, kentte bu manada 28 yerle ilgili tedbirler alınacağını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :