Yozgat'ta yarıyıl tatili kızağa ilgiyi artırdı

Yozgat'ta yarıyıl tatili kızağa ilgiyi artırdı

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta tatile giren öğrencilerin kızak yaptırması demircilerin işini artırdı. Yozgat’ta uzun yıllar demircilik yapan Hakan Ünver,...

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta tatile giren öğrencilerin kızak yaptırması demircilerin işini artırdı.

Yozgat’ta uzun yıllar demircilik yapan Hakan Ünver, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yarıyıl tatilinde kızak yapımının arttığını söyledi.

Özellikle kar yağışının ardından tatilini eğlenceli geçirmek isteyen öğrencilerin velileri ile gelip kızak yaptırdığını ifade eden Ünver, "Bu yıl kar fazla yağmadı ama Çamlık'ta ve yüksek kesimlerde var. Hafta içinde de meteoroloji kar yağışı gösteriyor. Kızak kaymak isteyen çocuklar gelip kızak yaptırıyor, bu da bizim biraz işimizi artırdı." dedi.

Çocukların genelde naylon poşetlerle, evlerinden aldıkları tepsilerle mahalle aralarında kızak kaydığını anlatan Ünver, "Birçok vatandaş da gelip çocuklarına özel olarak bizde kızak yaptırıyor. Profilden yaptığımız kızak fiyatları 50 ile 75 lira arasında değişiyor." diye konuştu.

Kızak yaptıran Mahmut Karadavut da tatili eğlenceli geçirmek istediklerini belirterek, "Fazla kar yağmadı ama Çamlık'ta kar var. Yozgat’ta tatilde fazla yapacak bir şey yok. Bu nedenle biz de kızak yaptırdık, dayım ile birlikte Çamlık'ta kızak kayacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :