Yozgat'ta kırsal kalkınma yatırımları artıyor

Yozgat'ta kırsal kalkınma yatırımları artıyor

YOZGAT (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat Koordinatörlüğünce IPARD II Programı 3. proje çağrı döneminde kabul edilen...

YOZGAT (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat Koordinatörlüğünce IPARD II Programı 3. proje çağrı döneminde kabul edilen 104 projeyle kırsala 105 milyon 314 bin liralık yatırım yapılacak.

TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, kabul edilen projesi ve yatırım tutarı ile 42 il arasında Konya ve Şanlıurfa'dan sonra en çok hibe tutarı alan üçüncü il olduklarını söyledi.

IPARD II Programı 3. proje çağrı döneminde kabul edilen 104 proje sahibiyle en kısa sürede sözleşme imzalayarak yatırımlara başlayacaklarını aktaran Türker, yatırımını tamamlayan başvuru sahiplerine yaklaşık 57 milyon lira daha hibe desteği ödemesi gerçekleştirileceğini kaydetti.

IPARD 1 ve IPARD 2'nin toplam proje sayısının 291, toplam yatırım tutarının yaklaşık 297 milyon lira olduğunu anlatan Türker, "İlimizde hayvancılık sektöründe büyük bir ilerleme gerçekleşmiştir. Yakın zamanda süt işleme ve et işleme tesislerinin sayısını arttırmayı hedeflemekteyiz. İlerleyen çağrılarda, ilimizde süt işleme ve et işleme tesislerinin de inşaatlarının başlamasına hep birlikte şahit olacağız. Hem üretim, hem de ürünlerin işlenmesi Yozgat'ta yapılacak. Bu sayede Yozgat'ta kırsal kalkınmanın bir üst seviyeye ulaşmasını izleyeceğiz. Sağlanacak olan katma değer ve istihdam Yozgat'ta kalacaktır." ifadelerini kulandı.

TKDK İl Koordinatörü Türker, hibe tutarının yüzde 75'lik kısmının AB'den, yüzde 25'lik kısmınınsa Türkiye tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :