Yozgatlı yetim çocuklar, Erzurum'da

Yozgatlı yetim çocuklar, Erzurum'da

Yozgat Valiliğinin başlattığı Koruyucu Yetim Destek Projesi kapsamında yetim çocuklar ve anneleri, Erzurum'un tarihi mekanlarını gezdi - Vali Yardımcısı Daldal: "Erzurum gezilerini 'Hami-Yet Anneleri Nene Hatun Yolunda' sloganıyla gerçekleştirdik"

ERZURUM (AA) - Yozgatlı yetim çocuklar ve anneleri, Yozgat Valiliğinin başlattığı Koruyucu Yetim Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında Erzurum'un tarihi mekanlarını gezdi.

Proje kapsamında Erzurum'a gelen yetim çocuklar ve anneleri, kentteki Nene Hatun Türbesi, Aziziye ve Mecidiye tabyalarını ziyaret etti.

Nene Hatun Türbesi ziyaretinde eğitimci yazar Burhanettin Yeşilyurt, 93 Harbi sırasında Erzurum'da Aziziye savunmasına katılan, Rus işgaline karşı halk direnişinin simgesi haline gelen Nene Hatun'un hikayelerini anlattı. Kahramanlık hikayelerinden etkilenen yetim çocuklar ve annelerinin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Yozgat Vali Yardımcısı Adnan Daldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat Valisi Abdurrahman Zeynal'ın hayata geçirdiği projenin, Mardin, Ankara, Isparta, Tokat gibi birçok ilde de uygulanmaya başlandığını söyledi.

Erzurum gezilerini "Hami-Yet Anneleri Nene Hatun Yolunda" sloganıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Daldal, "50'si anne 70’i çocuk olmak üzere 120 Hami-Yet üyesiyle buraya geldik. Daha önce de İstanbul, Konya gibi maneviyatı yüksek illerimize ziyaretlerde bulunduk. Bugünde yine manevi atmosferi yüksek ve tarihimize ismini şehit kanı ile yazdıran Erzurum'u ziyaret ediyoruz" dedi.

"Annelerimiz, Nene Hatun'a Yozgat'ın selamı, sevgisini ve muhabbetini getirdi" diyen Daldal, "Annelerimiz Nene Hatun'un da Aziziye Tabyalarının da önemini biliyor ancak o maneviyatı burada yaşamak hem annelerimiz hem de bizler için ayrı bir önem taşıyor. İki kent arasındaki bağın daha da pekiştirilmesi ve Erzurum'un maneviyatını hissetmek adına buraya geldik. Valimiz Abdulkadir Yazıcı beyefendinin de Erzurumlu olması sebebiyle burayı Yozgat'ın kardeş şehri olarak değerlendirebiliriz" şeklinde konuştu.

Gözyaşları içinde duygularını anlatan yetim çocuklardan Safiye Gülsaçan ise bulundukları durumu anlayarak kendileri için projeler üretenlere teşekkür etti. Bunun tarifsiz bir duygu olduğunu dile getiren Gülsaçan, şöyle devam etti:

"Allah kimseyi babasız bırakmasın. Bıraksa bile yalnız değiller. Biz hepimiz burada aile olduk birbirimize destek olduk. Manevi ruhu olan ortamda çok duygulandık. Kendi imkanlarımızla buraya gelmek istesek bu kadar mükemmel duygular yaşayamazdık. Önceden iki kardeşim vardı ama şimdi hepimiz bir aile bir kardeş olduk. Bu proje iyi ki var. Seni anlayan birinin olması çok güzel bir şey. Allah Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'dan ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'dan razı olsun."

Geziye katılan Hamiyet Çınar da Türk kadınlarının geçmişte yaşadıkları sıkıntıların kendilerini çok duygulandırdığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :