Yozgat Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı

Yozgat Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, belediye olarak kış hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.Akgün, yaptığı açıklamada,...

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, belediye olarak kış hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

Akgün, yaptığı açıklamada, Yozgat'ta kış mevsiminin etkili olduğunu ifade ederek, gerekli hazırlıkları yaptıklarını vurguladı.

Acil durum eylem planı hazırladıklarını dile getiren Akgün, bu planı tüm kamu kurum ve kuruluşlarına işaret ederek, Yozgat'ta kış aylarında açılması gereken 220 kilometre yol olduğunu hatırlattı.

Belediyenin 550 kişilik karla mücadele ekibi kurduğunu dile getiren Akgün, şunları kaydetti:

"550 kişiden 230'u acil müdahale ekibi. Bu ekip kar yağışının ardından kapanan yolların ivedi bir şekilde açılması için çalışma yapacak. Yozgat kış memleketi ve yollarımız engebeli. Acil açılması gereken, hastane yolu, okul yolları, ana arterler gibi yollarımızı bu ekiplerimiz açacak. İnşallah sorunsuz, yolları 24 saat açık ve hem vatandaşlarımızın hem de sürücülerimizin rahat bir kış geçirmesi için mücadele edeceğiz."

Akgün, 3 bin 800 ton tuz, 30 ton solüsyon karışımı, 2 greyder, 120 iş makinesi ve kepçe, kar küreme ve tuzlama makineleriyle 7 gün 24 saat kış boyu görevde olacaklarını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı