Yozgat 9. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Yozgat 9. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta 9. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı,189 firmanın katılımıyla açıldı.Yozgat Merkez Fuar Alanındaki açılış sonrası gazetecilere...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta 9. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı,189 firmanın katılımıyla açıldı.

Yozgat Merkez Fuar Alanındaki açılış sonrası gazetecilere açıklama yapan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sinan Çelik, fuara yaklaşık 170 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Çelik, "Geçen senelerdeki rakamlarımızla kıyaslama yaptığımız zaman katılımcının fazla olacağını düşünüyoruz. 264 markanın temsil edildiği fuarımızda 189 katılımcı firmamız bulunmaktadır. Fuarımız her geçen yıl Yozgat ekonomisine kattığı değerle bizleri mutlu etmektedir." dedi.

Çelik, fuarda Yozgat çiftçisini teknoloji ile buluşturduklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Çiftçimiz her türlü teknolojik tarım aletini burada bulabilecek. Yöresel ürün stantları da var. Tarım ve hayvancılıkla ilgili STK’larımızın stantları da mevcut. Amacımız, teknolojiyi çiftçiyle buluşturmak, dünyada ve Türkiye’de çıkan yeni ürünleri aynı anda çiftçimizin de hizmetine sunmaktır. Bunun dışında da dışarıdan gelen memleketimizde bulunan üretim yapan firmaların da çevre vilayetlere ürünlerini satabilmesi için Yozgat’ta büyük bir pazar oluştu. Bu bize mutluluk veriyor."

Fuarın açılışına Yozgat Belediye Başkanı Ahmet Akgün, stant açan firma temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :