YÖREX'te Akşehir ve Nasreddin Hoca Rüzgarı

YÖREX'te Akşehir ve Nasreddin Hoca Rüzgarı

Antalya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde bu yıl 7.’si düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) Akşehir ve Nasreddin Hoca damgasını vurdu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile çok sayıda oda ve Borsa Başkanının katılımıyla, Anfaş Antalya Fuar Merkezi’nde yapılan açılışla kapılarını ziyaretçilere açtı. Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından açılan 160 metrekarelik stantta Akşehir Belediyesi, Ereğli Belediyesi, Kadınhanı Belediyesi, Ayrancı Belediyesi, Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Ticaret Odası, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası da fuara da Konya ve Karaman’a ait yöresel ürünleri ve coğrafi işaretleri ziyaretçilerin beğenisine de sunmaya başladı. Türkiye’nin dört bir yanından yöresel ürünlerin sergilendiği fuar 30 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Fuarda en çok ilgiyi temsili Nasreddin Hoca'nın da bulunduğu Akşehir standı çekti. Fuar alanındaki 'Dünyanın Ortası Burasıdır' yazılı platforma basarak, Akşehir standını çok beğendiklerini ifade eden ziyaretçiler temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirebilmek için adeta bir yarış yaşadılar. Akşehir'in yöresel ürünleri, tarihi ve doğal güzellikleri de ziyaretçilere tanıtıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, YÖREX Fuarı'nın Akşehir ve Nasreddin Hoca'nın tanıtımına büyük katkı sağladığının altını çizerek "Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle birlikte YÖREX Fuarı'nda şehrimizi kültürümüzü ve ürünlerimizi tanıtıyoruz. Akşehir'imizin tarihi ve turistik güzelliklerini, kültürünü, Nasreddin Hoca'mızı, kiraz lokumumuzu, helvamızı, Sıra Yarenleri kültürümüzü bu fuarda ziyaretçilerle buluşturmak en büyük hedefimiz. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği standımızın Akşehir'in ve Nasreddin Hoca'mızın tanıtımına büyük fayda sağladığına inanıyorum" dedi.