YÖREX’TE AKŞEHİR VE NASREDDİN HOCA RÜZGARI

YÖREX’TE AKŞEHİR VE NASREDDİN HOCA RÜZGARI

Antalya Ticaret Borsası (ATB)'nın ev sahipliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)'na Akşehir ve Nasreddin Hoca damgasını vurdu

.
ATB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde “Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla Antalya Expo Center Fuar alanında bu yıl 6’ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’na, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Akşehir Halk Eğitim Merkezi ile Akşehir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (AKSEV) katılarak ortak bir stant açtı. Açılışa, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, MHP Antalya milletvekilleri Tarkan Akıllı, Ahmet Selim Yurdakul, Mehmet Günal, CHP Antalya milletvekilleri Devrim Kök, Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve çok sayıda davetli katıldı. Fuarda en çok ilgiyi temsili Nasreddin Hoca’nında bulunduğu Akşehir standı gördü.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Akşehir standını gezerek Nasreddin Hoca’nın kavuğunu ve cübbesini giyerek temsili Nasreddin Hoca ile birlikte objektiflere poz verdi. Fuar alanındaki ‘Dünyanın Ortası Burasıdır’ yazılı platforma da basan Hisarcıkoğlu ve beraberindekiler, Akşehir standını çok beğendiklerini ifade etti. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Akşehir standında temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirebilmek için adeta bir yarış yaşanırken, Akşehir’in yöresel ürünleri, tarihi ve doğal güzellikleri de ziyaretçilere tanıtıldı. Ziyaretçiler ayrıca Nasreddin Hoca’nın Kavuğu ve cübbesini de giyerek fotoğraf çektirme imkanı buldu.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, YÖREX Fuarı’nın Akşehir ve Nasreddin Hoca’nın tanıtımına büyük katkı sağladığının altını çizerek “Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezimiz, AKSEV Vakfımızla ortak açtığımız bir stantla; YÖREX Fuarı'na katıldık. Akşehir'imizin tarihi ve turistik güzelliklerini, kültürünü, Nasreddin Hoca'mızı, kiraz lokumumuzu, helvamızı, Sıra Yarenleri kültürümüzü bu fuarda ziyaretçilere tanıttık. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği standımızın Akşehir’in ve Nasreddin Hoca’mızın tanıtımına büyük fayda sağladığına inanıyorum” dedi.
YÖREX Fuarı’nda Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri’nin yaptığı gösterilerde ziyaretçiler tarafından kahkaha ve beğeniyle izlendi.