Yöntem’den, bilim şenliği ve öğrenci kulüpleri etkinliği sergisi

Yöntem’den, bilim şenliği ve öğrenci kulüpleri etkinliği sergisi

Özel Yöntem Koleji öğrencilerinin hazırlanmış olduğu Bilim Şenliği ve Öğrenci Kulüpleri etkinlik Ürünleri sergisinde, öğrenciler yeteneklerini sergiledi.

 

Okul binasındaki serginin açılış törenine, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Yöntem Koleji yönetim kurulu üyeleri, Yöntem Koleji Okul Müdürü Mehmet Tekin,  Konya’daki okulların müdürleri, Eğitim sendikaları temsilcileri, öğretmenler, öğrenci ve velileriyle birlikte davetliler katıldı. 

Serginin açılış töreninde konuşan Yöntem Koleji Okul Müdürü Mehmet Tekin, “Okul olarak en büyük amacımız, öğrencilerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini keşfetmelerini saylayarak akademik başarıları yanında ülkemize ve tüm insanlığa yararlı, sosyal sorumluluk içinde bireyler olarak yetiştirmektir. Bu amaçla öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak için 30 dalda öğrenci kulüpleri oluşturduk. Bu kulüplerde öğrencilerimiz birlikte çalışmayı, paylaşmayı ve hoşça vakit geçirerek üretmenin zevkini yaşadılar. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bilim şenliği ve öğrenci kulüpleri etkinlik ürünleri sergimiz iki bölümden oluşmaktadır. Okulumuz binası bodrum katında Robotik Kodlama Kulübü, Fen Bilimleri ve Satranç Kulübümüzün çalışmaları yer almaktadır. Zemin katta ise Görsel Sanatlar, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Matematik, Türkçe ve Din Kültürü kulübümüze ait ürünler yer alıyor. Emeği geçenlerin başında yer alan öğrencilerimize, okulumuz yönetim kurulu üyelerine, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Okulumuzda açmış olduğumuz sergiye Konyalıları bekliyoruz” dedi.   

 

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban’da konuşmasında bilginin önemi üzerinde durarak, “Milli eğitimin amacı çocuklarımızı her alanda yetiştirmek ve geleceğe hazırlamaktır. Bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz. Bilgiye ulaşmanın birçok yolu vardır. Tabi ki bunu sağlayan öğretmen ve okullardır. Okullardaki eğitim faaliyetleri çocuklarımızın yeteneklerini artırarak, donanımlı yetiştirmelerine çok önemli katkılar yapıyor.

Milli Eğitim ve okullarımız değişen şartlarda kendini yenileyen ve güvenen öğrenciler yetiştirmek amacındadır. Bu anlamda çocuklarımızı önümüzdeki bütün yeniliklere açık, kendini güncelleyen ve güvenen bireyler olması adına elimizden geleni yapıyoruz. Okulda açılan sergide öğrencilerimiz yeteneklerini ortaya koymuşlar. Başarılı da olmuşlardır. Öğrencilerimizi, okul yöneticilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından yapılan açılıştan sonra, açılışa katılanlar sergiyi gezdi. Haber Merkezi

 

-*/-*/-*/

 

NEÜ Ereğli’de Mezuniyet Coşkusu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) 10 Temmuz’da tüm fakülteleriyle birlikte ortak mezuniyet töreni gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bir taraftan da fakülteler kendi mezuniyet törenlerini gerçekleştiriyor. Ereğli’de de bu heyecan vardı. Ereğli Eğitim Fakültesi 5. Dönem mezunlarını Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu ise 30. Dönem mezunlarını verdi.

Düzenlenen mezuniyet törenine Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, akademisyenler ve veliler katıldı.

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu kaydeden NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek öğrencilere çalışmaya ve öğrenmeye devam etmeleri tavsiyesinde bulunarak bundan sonraki hayatlarında da başarılar diledi. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise Ereğli’nin yükseköğrenim ile ilgili eğitim – öğretim hayatına 30 yıl önce başlamasının önemli olduğunu, şehrin böyle bir altyapısının olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise mezun olan öğrencileri zorlu bir iş hayatının beklediğini söyleyerek öğrencilere ülkeye hizmetin en güzelini yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Gerçekleştirilen kep törenine katılım yoğun oldu. Öğrencileri bu mutlu günlerinde aileleri yalnız bırakmadı. Öğrenciler aynı anda kep atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

yontem’den,-bilim-senligi--(4).jpg

yontem’den,-bilim-senligi--(8).jpg