Yöntem Selçuklu Yerleşkesi kapılarını velilere açtı

Yöntem Selçuklu Yerleşkesi kapılarını velilere açtı

Yöntem Selçuklu Yerleşkesi kapılarını velilere açtı ...

Meram Yerleşkesinden sonra Selçuklu da büyük bir eğitim yerleşkesi inşa eden Yöntem Eğitim Kurumları, Selçuklu Yerleşkesindeki tanıtım programında öğrenci ve velilere öğretmenler tarafından okul gezdirildi.

 

Okulun konferans salonunda velilere okul hakkında bilgi verilen toplantının açılışında konuşan Yöntem Eğitim Kurumları Meram Yerleşkesi Müdürü Mehmet Tekin Yöntem’in Konya’nın eğitimine yön vermeye devam edeceğini belirterek, “Büyük Yöntem ailesi olarak bugün bizim en mutlu günümüz, Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için siz saygıdeğer velilerimize teşekkür ediyoruz. Meram yerleşkemizde 2017 yılında Yöntem Koleji olarak başladığımız eğitim hizmetimize Selçuklu yerleşkemizle devam ediyoruz. Konya’nın en büyük, en yeşil yaşam alanına sahip Selçuklu yerleşkesini Konya ve ülke eğitimine kazandıran ve 5 öğretmenden oluşan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederiz. Kim bilir belki 2 yıl sonra yine bir Ağustos ayında yasalarımız izin verirse Özel Üniversitemiz bile olabilir. İki yıl içinde öğretmen arkadaşlarımın gayretleri ile bu seneki LGS sınavında bir Türkiye birincisi çıkardık. Emeği geçen tüm meslektaşlarımı kutluyorum. Yöntem Eğitim Kurumlarının asla hiçbir siyasi veya dini kurumlar ile organik veya inorganik bir bağlantısı yoktur. Türk Milli Eğitiminin Temel ilkeleri doğrultusunda, demokratik çağdaş bilimsel düşünceyi felsefe edinmiş Atatürk ilke devrimlerine bağlı vatanını ve milletini seven bireyler yetiştirmeyi hedef alan bir eğitim kurumudur” dedi.

EĞİTİMİN YANINDA, YEŞİL ALANA DA ÖNEM VERİYORUZ

Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı Selçuklu yerleşkesinde yeşil alana önem verdiklerini belirterek, “Selçuklu ilçesinde yapımı biten Yöntem Selçuklu yerleşkemiz, İç Anadolu Bölgesi'nin hiçbir okulunda olmayan 6 bin metre kare yeşil alana sahiptir. Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu'nda açıkladığı Tasarım ve Beceri Atölyelerini 3 yıldır uygulayan kurumumuzun Selçuklu Yerleşkesinde de bu amaçla 45 adet atölye sınıfı bulunuyor. Anasınıfından Fen lisesine kadar eğitim hizmeti veriyoruz. Eğitimde velinin, öğrencinin ve okulun sorumlulukları vardır. Bu anlayışla hareket eden okulumuzda, öğrencilerimizi geleceğe hazırlayarak, başarılarını yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızı ve velilerimizi bir müşteri gören bir okul değiliz. Bize güvenin. Güçlü ve dinamik öğretmenlerimiz, profesyonel yönetim ve idari kadromuzla Konya'da eğitime yön vermeye devam ederken, bize emanet ettiğiniz çocuklarımızı ulusal ve evrensel değerlere sahip, bilimsel düşünmeyi ön planda tutan, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, mutlu, sağlıklı, başarılı ve yaratıcı bireyler yetiştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BAŞARI, VELİ VE OKULUN BİRLİKTELİĞİYLE YÜKSELİR

 Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Fen Bilgisi Öğretmeni Serdar Akar öğrencilerinin başarılarının artması için velilerle birlikte hareket edeceklerini ifade ederek,

“Bizlere emanet ettiğiniz öğrencilerimizin başarılarının yükselmesi için siz değerli velilerimizle birlikte hareket edeceğiz. Eğitimi bir paydaş olarak görüyoruz. Ancak başarı böyle sağlanır. Bu yıl Selçuklu ve Meram yerleşkemizde hedefimiz öğrencilerimizin başarılarının yükseltmektir. Bunun yanında öğrencilerimizin öz güvenmelerini kazanması noktasına önem vereceğiz.  Birikimi yüksek, kendinin ve çevresinin farkında olan, milli ve manevi değerlerine bağlı lider bireyler yetiştiren bir kurum olmaktır. Sizlerin desteği bizim için önemlidir. Bugüne kadar bize verdiğiniz desteğe ve güveninize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Pazarcı ve Serdar Akar, rehber öğretmenleri velilerin ve öğrencilerin sorularını birlikte cevapladı.