Yöntem, Gönül’ü misafir etti

Yöntem, Gönül’ü misafir etti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Yöntem Koleji Ampute Badmington Milli Takım Oyuncusu Ömer Faruk Gönül’ü misafir ederek, öğrencilerle buluşturdu.

Yöntem Koleji Okul Müdürü Mehmet Tekin, öğrencilerin dikkatini çekmek için Milli Takım Oyuncusu Ömer Faruk Gönül’ü okula davet ettiklerini belirterek, “ Bu gün Dünya Engelliler Günüdür. Belki bizler, sizler şu an için engelli değiliz ama olmayacağımız anlamına da gelmiyor. Engelleri olan insanların bir engeli de siz olmayın. Engellilere ait asansörleri kullanıp onların bu imkanlarını ellerinden almayın. Engellilere ait taşıt park yerlerine araç park ettirmeyin. Engellilere ait işaret levhalarını ya da çizgilerini tahrip edenleri uyarın buna benzer örnekleri çoğaltabiliriz. Engelli kardeşlerimize Yöntem koleji öğrencileri olarak yardımcı olacağınızdan hiç kuşkum yoktur. Yöntem Koleji olarak Ampute Badmington Milli Takım Oyuncusu Ömer Faruk Gönül’ü okulumuza davet ettik. Kendisi bizlere hayat hikayesini anlatarak, sohbet edecek. Asıl engelin beyinlerde olduğunun güzel örneklerini sunacak kendisine teşekkür ederim” dedi.

AZİMLİ OLAN İNSANA, ENGELLİ OLMAK ENGEL OLMAZ

Öğrencilerin alkışlarıyla hayat hikayesini anlatan Ömer Faruk Gönül, “Sporla ilgim bilek takımını giden kardeşimin hocasının engelli tanıdıklarınız varsa getirin demesi üzerine, kardeşim beni hocaya götürdü. Böylece sporla uğraşım başladı. Birçok zorluklarla karşılaştım. Ama bu zorlukları aşmak için mücadele ettim. Başarılar elde ettim.  Bedensel Engelliler Bilek Güreşi dalında 4 Türkiye şampiyonu, Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda ikincilik ve üçüncülük aldım. Bedensel Engelliler Halter Dünya Şampiyonası'nda üçüncülük kazandım. Disk kayması yüzünden halteri bırakıp badmington oynamaya başladım. Milli takıma seçildim. Azimli olan insan için engelin engel olmadığını gördüm.  Hayatta ayakta kalmak ve başarmak için azimli olmalıyız. Yöntem Koleji olarak beni misafir etmenizden mutlu oldum. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milli Takım Oyuncusu Ömer Faruk Gönül, öğrencilerin sorularını cevaplayarak, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

yontem,-gonul’u-misafir--(1).jpeg