Yönetmen Uzun'un öldürülmesi davasında karar

Yönetmen Uzun'un öldürülmesi davasında karar

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, "haksız tahrik altında kasten öldürme" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından toplam 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

İSTANBUL (AA) - Yönetmen Mustafa Kemal Uzun'un, Şile'deki evinde öldürülmesine ilişkin tutuklu yargılanan sanık, "haksız tahrik altında kasten öldürme" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından toplam 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Osman Akti ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Akti, olay tarihinde Mustafa Kemal Uzun'un kendisine zorla cinsel saldırıda bulunduğunu, kendisinin de sadece saldırıyı engellemek istediğini, kasten öldürme kastı ile hareket etmediğini, bu nedenle pişman olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanık Osman Akti hakkında "canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan cezalandırılması istemiyle dava açılmışsa da, sanığın eyleminin "kasten öldürme" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezayı 15 yıla indiren heyet, sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını da lehine takdiri indirim nedeni sayarak 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanık Osman Akti'nin "nitelikli hırsızlık" suçundan da 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına hükmederek, tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

- Olayın geçmişi

Film ve belgesel yönetmeni Mustafa Kemal Uzun 11 Aralık 2017'de Şile'deki evinde başına sert cisimle vurularak ve sırtından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Olaya ilişkin çalışma başlatan polis ekipleri, Uzun ile son olarak görüştüğü tespit edilen ve bazı filmlerinde figüran olarak yer aldığı öğrenilen Osman Akti'yi gözaltına almıştı. Üzerinden yönetmen Uzun'a ait cep telefonu da çıkan Akti, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Osman Akti'nin "canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle, "nitelikli yağma" suçundan da 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :