Yol verme meselesi yüzünden işlenen cinayetin zanlısı liseli çıktı

Yol verme meselesi yüzünden işlenen cinayetin zanlısı liseli çıktı

Konya’nın Akşehir ilçesinde iki gün önce trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldüren zanlının 18 yaşında bir lise öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Olay, 28 Kasım’da gece saatlerinde İstasyon Caddesi Kevser Sokağı kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, bir eğlence merkezinden 42 UV 443 plakalı otomobil ile ayrılan Özkan Seçgin (25) ve Osman D. (36), trafikte yol verme meselesi yüzünden başka bir otomobildeki iki kişi ile tartıştı. İki araç kırmızı ışıkta yan yana geldiğinde araçlarda bulunan kişiler arasındaki tartışma büyüdü. Bunun üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Özkan Seçgin ve Osman D.’ye araç içerisinden ateş açtı. Özkan Seçgin olay yerinde hayatını kaybederken, bacağından hafif yaralanan Osman D. hastanede tedavi altına alındı.

Polis, olaydan sonra kaçan şüphelileri bulmak için çalışma başlattı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinden ilçeye giden 4 kişilik özel ekip, titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Akşehir’deki eğlence mekanlarında araştırma yapılarak cinayet saatinden hemen önce hangi araçların mekanlardan çıkış yaptığı tespit edildi. Daha sonra yol güzergahındaki 50 güvenlik kamerası ve MOBESE kamera kayıtları incelemeye alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda kaçan aracın plakasını tespit eden polis, içerisinde de Osman E. (49) ve lise öğrencisi oğlu Mustafa E.'nin (18) olduğunu tespit etti. Polis, baba ve oğlunu olaydan bir gün sonra yakalayarak gözaltına aldı.

Boş kovanları toplatmışlar

Şüpheli baba ve oğlunun yapılan sorgusunda cinayeti itiraf ettikleri, 18 yaşındaki Mustafa E.'nin tabancayla ateş ederek bir kişiyi öldüren, bir kişiyi de yaralayan kişinin kendisi olduğunu söylediği öğrenildi. Cinayet zanlısı gencin ifadesinde, “Yol verme yüzünden tartıştık. Işıklarda beklerken bize küfür ettiler. Ben de tabancayla vurdum” dediği öne sürüldü.

Olaydan sonra kaçan baba ve oğlunun cinayet mahallindeki suç unsurlarını temizlemesi için iki kişi görevlendirdikleri de ortaya çıktı. Birtan S. ve Bilal Y.'nin cinayet mahallindeki boş kovanları toplayarak delilleri ortadan kaldırdığı öğrenildi. Polis, iki şüpheliyi de gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 4 şüpheli, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan zanlılardan Mustafa E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, baba Osman E. ile Birtan S. ve Bilal Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.