Yol halen kapalı, vatandaş mağdur!

Yol halen kapalı, vatandaş mağdur!

Meram Tıp Fakültesi Hastanesine giden yol 'özel mülk' gerekçesiyle kapandı, yolun hala kapalı olması vatandaşı mağdur ediyor.

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin hizmete yeni açılan Meram Tıp Fakültesi Hastanesine giden yol, geçtiğimiz ay arsa sahibi Ahmet Erdoğan tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi'nin protokol koşullarını yerine getirmediği iddiasıyla tel örgülerle çevrilip ulaşıma kapatılmıştı. Yaklaşık bir aydır anlaşmanın yapılmaması nedeniyle kapalı kalan yol vatanşı mağdur ediyor. Büyükşehir tarafından servis yolu adı altında açılan alternatif yol içinse acil hastaları zora sokuyor.

50416159_2373231889418608_4112211640076730368_n.jpg

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakülte Hastanesi için TOKİ'nin de katkısıyla 900 yatak kapasiteli yeni bina yaptı. Temmuz ayı içinde hizmete giren hastaneye giden yol, arsa sahibi Ahmet Erdoğan tarafından, Büyükşehir Belediyesi'nin arsanın yol olarak kullanılması için hazırlanan protokol kurallarına uymadığı iddiasıyla bugün tel örgülerle çevrildi. Ahmet Erdoğan, bin 360 metrekare arsasının bir kısmından hastane yolu geçmesi için 2017 yılının Ekim ayında Konya Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladıklarını belirtti. Erdoğan, imzalanan protokolde yolun giriş kısmında bulunan ve belediye tarafından etrafı tel örgülerle çevrilen arazide ticari faaliyeti sürdürebilecek maddesi konulduğunu ve bunun üzerine belirlenen kısma ticari faaliyette bulunmak için tek katlı bir bina yaptığını söyledi. Erdoğan, binanın inşaatı devam ederken Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen kısımda ticari faaliyet yapılacağı yönünde kendisine ihtarname gönderildiğini, bunun üzerine avukatı aracılığıyla da belediyeye protokol şartları yerine getirilmediği için ihtarname gönderdiğini ifade etti. 4 defa ihtarname göndermesine rağmen bugüne kadar yaptıkları girişimlerde cevap alamadığını ileri süren Erdoğan, bugün yol geçen arsasını tel örgü ile çevirip, yolu ulaşıma kapadı.

50574821_2373231669418630_1271714377254305792_n.jpg

Öte yandan vatandaş yaklaşık bir aydır hastaneye giden yolun kapalı olmasına tepki gösteriyor. Büyükşehir'in servis adı altında açtığı yol ise acil hasta yakınlarını da sıkıntıya sokuyor. Sorunun acil bir şekilde çözüme kavuşturulmasını isteyen vatandaşlar kapalı olan yol için de hiçbir işaretin bulunmaması da "kazaya davetiye çıkarıyor" şeklinde yorumladı.

meram_tip.jpg