Yokuş’tan uzman çavuş ve gaziler açıklaması

Yokuş’tan uzman çavuş ve gaziler açıklaması

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 14 Şubat tarihinde Genel Kurulda Uzman Çavuşların sorunlarını gündeme getirdi.

Yokuş yaptığı konuşmada,  “Uzman çavuşlarımız da askerî hizmetler içerisinde önemli görevler üstleniyorlar ancak bu kadrodaki kardeşlerimiz maalesef subay ve astsubaylarımızın özlük haklarından eşit şekilde faydalanamıyorlar. Uzman çavuşların kadroları yok, kadro istiyorlar, doğudaki görev sürelerinin biraz daha kısıtlandırılmasını istiyorlar. Uzman çavuşlarımız emeklilik yaş haddinin belirlenmesini istiyorlar, özlük haklarının verilmesini istiyorlar, rütbe yetki ve sorumluluklarının belirlenmesini istiyorlar, tazminatlardaki adaletsizliklerin düzeltilmesini istiyorlar, orduevi ve kamplarda diğer subay, astsubaylar gibi eşit hak istiyorlar, sağlık şartlarının, sağlık hizmetlerinin subay ve astsubaylarla eşit olmasını istiyorlar, orduevleri ve kamplarda eşitlik istiyorlar, lojmanlarda adalet istiyorlar, açıklayıcı görev yönetmeliği talep ediyorlar, mobbing ve baskının üzerlerinden kalkmasını istiyorlar "3600 ek göstergeyi biz de hak ediyoruz." diyorlar, yine astsubaylığa geçişte yüzdelerin artırılmasını istiyorlar” dedi.

GAZİLERİN İSTEKLERİNİ MECLİSE TAŞIDI

Yokuş, gazilik unvanı almayı hak ettikleri halde alamayan asker ve öğretmenlerin de isteklerini Meclis Kürsünden gündeme taşıdı. Yokuş konuşmasında “Sizlere ta Konya'nın Derebucak ilçesinden Osman Küçük'ten selam getirdim. Osman Küçük gazi olmak isteyen bir gazi. 1991'de vurulmuş bir asker, vücudunda kurşun taşıyan bir asker. Ama "Ben gazi değilim." diyor. "Ben devletimden bir şey istemiyorum, sadece vücudumdaki kurşunun hatırına bir gazilik madalyası istiyorum." diyor. Ne olur, bu madalyaları çok görmeyelim. Yine, bütün öğretmen gaziler adına Aydemir Özkaya, Cemal Ünlü öğretmenlerimiz. "Biz PKK terör örgütünün Diyarbakır'daki, Mardin'deki, Şırnak'taki saldırılarında kurşun yedik, kurşun izlerimiz, kurşun deliklerimiz var. Kurşunlar vücudumuzda. Biz bir şey istemiyoruz, sadece ve sadece devletimizden madalya istiyoruz, gazilik madalyası. Başka bir hak, başka bir şey istemiyoruz." diyorlar ve yine bu konuda da hükûmetimizin hassas davranacağına inanıyorum. Hem millîyiz hem yerliyiz ya, hadi bakalım, ne kadar millîyiz ne kadar yerliyiz, bunları da gösterelim” dedi.