Yokuş: Hak mücadelesinde memurun tek dayanağı sendikadır.

Yokuş: Hak mücadelesinde memurun tek dayanağı sendikadır.

Türk Büro-Sen Konya 1 ve 2 nolu Şube başkanlıklarının genişletilmiş Konya istişare toplantısı Genel Başkan Fahrettin Yokuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Öncü Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Hüsamettin Şenel, Türk Büro-Sen Konya 2 nolu Şube Başkanı Arif Baştuğ, Kamu-Sen Konya İl Temsilciliğine bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları ve çok sayı’da üye katıldı.

Konya Genişletilmiş İstişare Toplantısında konuşan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş; “Ağustos ayında toplu görüşme masasında ücret ve sendikal hakları konusu masaya yatırılacak. Bu masa kamu çalışanları için önemli sonuç alınacak bir yerdir.4,5 milyon insanın kaderi belirlenecek. Emeğini hak ettiği gibi alacak ya da yok olacaktır. Memurların sosyal haklarıyla ilgili düzenlemeleri hale hayata geçirilememiştir. Devletin yetkilileri bu konuda verdikleri sözlerin arkasında duramamıştır. Memurların tek dayanağı sendika ve sendikalardaki güç birliğidir. Hepimizin bildiği bir yasamız oldu. Kör topaldı. Yeter ki hükümetle pazarlık edebilelim diye kabul ettik. Geçen yıl Toplu görüşme masasına gittiğimizde uzlaşma komisyonu taleplerimizi haklı buldu. Eğer o görüşmeler tam olarak uygulansaydı. Bugün bin TL daha yüksek ücret alacaktık.”dedi.

SENDİKAL MÜCADELE BİRLİKTE YAPILIR

Sendikal mücadelenin birlikte yapılacağına dikkat çeken Yokuş, “ Tabanda bütün üyelerimiz sorunlarının çözümü bekliyor. Nasıl kör topal bir sendika yasasıyla bu sorunlarını çözeceğiz. Alın teri ve diğer haklarımızı nasıl alacağız. Toplu sözleşme ve grev hakkı olmalıdır. Bizim bu talebimiz karşısında iktidara yakın olan sendikalar sapsarı olarak sararıp duruyorlar. Sendika haktır. Adalettir, hukuktur. Sendika mücadele ederek bunları yol haritası yapmalıdır. Gelin bir olalım, Kamu mücadelesini birlikte yürütelim. Bu sayede haklarımızı daha iyi alırız. Türk Büro-Sen ve Kamu-Sen üyelerini iktidar yanlısı sendikalar tarafından baskıyla karşı karşıya kalıyorlar. Bizler şerefli Türk memurları ve Kamu-Senliyiz. Biz adalet, hukuk ve hak diye yola çıktık. İlkelerimizden, inancımızdan taviz vermeyeceğiz. Omurgasız memur olamayız. Hiçbir Türk memuru da rızkını Allah’tan başka kimseden istemez. Bizden kulluk beklemesinler” şeklinde konuştu.

KAMUDA LİYAKAT ÖNEMLİDİR

Devlet yönetiminin liyakatli insana verilmesi gerektiğini dile getiren Yokuş; “ Kamu yöneticileri liyakatli insanlardan oluşmalıdır. Yani iş ehline verilmelidir. Devlette tecrübe ve birikim önemlidir.15 yıldır ne yaptılar büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Liyakat sahibi olmayanlara devlet yönetimini doldurdular. Biz elbette buna hayır diyeceğiz. Türk milleti var oldukça mücadelemiz sürecektir.”

 

VERGİ DİLİMİNİN DÜZELTİLMESİ LAZIM

Kamu Çalışanlarına verilen yüzde 3-4’lük zam enflasyon karşısında eridi. Cebimizden yemeğe başladık. Ek zam verin diyoruz. Yapamayız diyorlar. Biz beklemeye alışkınız. 2017’de vergisini peşin ödeyenlere yüzde 5 vergi indirimi yapacaklarını söylüyorlar. Peki, bize niye yapmıyorsunuz. Memurlara vergi dilimi yapılmalıdır. Acilen düzeltilmesi lazımdır. Bunu talep ediyoruz. Biz her şeye rağmen daha da güçlüyüz. İnanç olarak ta güçlüyüz. Kardeşlik hukukumuzla hak, hukuk ve adalet diye yürüyoruz. Allah var endişeye mahal yok. Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Kamu-Senliler olarak her zaman Türk milletinin yüküne talip olduk. Bundan sonrada Türk milletinin yükünü taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından emekli olan sendika yöneticilerine ve üyelerine birer plaket verildi.Haber Merkezi

yokus;-“hak-mucadelesinde-memurun-tek-dayanagi-sendikadir-(2).jpg

yokus;-“hak-mucadelesinde-memurun-tek-dayanagi-sendikadir-(6).jpg