Yokuş, bütçe görüşmelerinde konuştu

Yokuş, bütçe görüşmelerinde konuştu

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Gelir İdaresi Başkanlığı Bütçesinde yapmış olduğu konuşmasında, milletin umudunun tükendiğini, milli piyango ve şans oyunlarına sığınarak, uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara dikkat çekti.

Yokuş 2019 yılı Bütçesinin adaletsizliklerine değinerek, emekliye, işçiye, asgari ücretliye % 26 oranında zam yapılmasını hükümetten talep etti. Esnaf ve çiftçilere de konuşmasında yer veren İyi Partili Yokuş’un konuşmasının konuların satır başları şöyle:

2019 YILI BÜTÇESİNDE VERGİ ADALETSİZLİĞİ VAR

“Bu bütçede işçi yok, çiftçi yok, esnaf yok, memur yok, emekli de yok. Çünkü bu bütçede faiz var, vergi var, ceza var, israf var. Daha da önemlisi bu bütçede vergi adaletsizliği var. Yatırım ise hak getire. 16 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz hala bütçenin % 67.2 si dolaylı vergilerden oluşuyor. Bu süreçte dolaylı-dolaysız vergiler arasında dengeyi bir türlü kuramadınız. Faiz ödemeleri, bütçede üçüncü büyük giderdir. Bir önceki yıla göre % 37 artışla 117 Milyar Liradır.

 2019 yılı vatandaşlar için oldukça zor geçecek. 24 Haziran Seçimleri sonrası Türkiye’yi getirdiğiniz nokta ortada. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi dediğiniz “Tek kişinin” yönettiği Türkiye’de 81 milyon vatandaşımız 2019 yılına ümitsiz girmektedir”