-YÖK’ten üniversitelere Dünya Botanik EXPO'su için çağrı

-YÖK’ten üniversitelere Dünya Botanik EXPO'su için çağrı

YÖK, üniversitelerden, dünyanın en önemli organizasyonlarından Dünya Botanik EXPO'suna katkı sağlamasını istedi

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerden dünyanın en önemli organizasyonlarından Dünya Botanik EXPO'suna katkı yapması istendi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen Dünya Botanik EXPO'sunun Türkiye’de ilk defa 23 Nisan-30 Ekim'de düzenleneceği belirtildi.

EXPO'nun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himaye Projeleri kapsamında Antalya'da gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, bu çerçevede fuar ve sergi alanında, gençlerin ilgisini çekmek ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla birçok etkinlik düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, bu kapsamda üniversitelerden Dünya Botanik EXPO'suna katkı yapması istendi.

- Dünya Botanik EXPO'su

Dünyanın en eski ve en büyük uluslararası etkinliklerinden biri olan EXPO, aynı zamanda “Dünya Sergisi” olarak adlandırılıyor. EXPO’larda ürünler değil fikirler, kültürler ve dünyanın geleceği için projeler sergileniyor. EXPO'larda temanın, tüm insanlığı ilgilendirmesi ve evrensel nitelikte olması gerekiyor.

EXPO Antalya 2016, nisan-ekimde Antalya’da ”Çiçek ve Çocuk” teması ile gerçekleştirilecek. Yüz ülke ve 30 uluslararası kuruluşun bahçelerini sergilemek üzere katılımının beklendiği 6 aylık sürede yaklaşık 20 bin bilimsel ve kültürel faaliyet planlanlanıyor. EXPO alanında uluslararası bahçeler, EXPO göleti, EXPO kulesi, çocuk adası, amfitiyatrolar, meyve bahçeleri, çiçek sergi alanları, sponsor bahçeleri, dünyanın en büyük tarım, çevre ve ekoloji müzesi gibi birçok yapının inşası sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :