YÖK'ten ''Türkiye'de öğrenci olmak'' yarışması

YÖK'ten ''Türkiye'de öğrenci olmak'' yarışması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ''Dünyanın Öğrencisi Burada: Türkiye’de Öğrenci Olmak Harika’' başlıklı fotoğraf ve kısa film/video yarışması düzenleyecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu yarışma, son yıllarda hızlı bir büyüme ve gelişim gösteren Türkiye'nin yükseköğretim alanının uluslararasılaşması çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yükseköğretim tanıtımlarında kullanılmak üzere uluslararası hedef kitleye yönelik düzenlenecek yarışmaya katılan eserlerden uygun bulunanlar ''www.studyinturkey.gov.tr'' web sitesinde (Students’ Experiences bölümünde: http://www.studyinturkey.gov.tr/videos) yayınlanacak ve tanıtım etkinliklerinde kullanılacak.  

Yarışma, fotoğraf ve kısa film/video olmak üzere iki kategoride tüm üniversitelerden bireysel ile takım başvurularına  ve öğretim elemanları, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile idari personelin katılımına açık olacak. Son başvuru tarihinin 1 Haziran  olarak belirlendiği yarışmada, başvurular, ''Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Yükseköğretim Kurulu, Bilkent, Ankara'' adresine şahsen ya da posta yoluyla yapılabilecek.

Açıklamaya göre, yarışma için detaylı bilgi ''http://www.yok.gov.tr/web/guest/dunya-nin-ogrencisi-burada-turkiye-de-ogrenci-olmak-harika'' adresinden temin edilebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı