YÖK'ten "Nitelikli İnsan Gücü Çalıştayı"

YÖK'ten "Nitelikli İnsan Gücü Çalıştayı"

YÖK tarafından meslek yüksekokullarının mevcut durumunun görüşülmesi amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'ın katılımıyla çalıştay düzenlenecek

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından meslek yüksekokullarının mevcut durumunun görüşülmesi amacıyla, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımıyla "Yükseköğretimden Endüstriye: Nitelikli İnsan Gücü Çalıştayı" yapılacak.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, meslek yüksekokullarının mevcut durumunun görüşülmesi amacıyla yarın çalıştay düzenlenecek.

Meslek Yüksekokulları (MYO) ile ilgili politikaların geliştirileceği çalıştayda, ilk kez MYO öğrencilerinin de fikirleri alınacak. MYO'ların mevcut durumunu tespit etmek üzere aralarında akademisyen, idari personel ve sektörden kişilerin de bulunduğu 13 bin 675 kişiye uygulanan anketin sonuçları da açıklanacak.

Dünyada mesleki eğitimde yeni eğilimlerin ele alınacağı çalıştayda ayrıca, organize sanayi bölgeleri ve meslek yüksekokulları, mesleki yeterlilikler ve sektörün mesleki eğitimden beklentileri gibi konular da görüşülecek.

Yarın düzenlenecek çalıştaya, üniversitelerin meslek yüksekokulu koordinatörleri, meslek yüksekokullarından sorumlu rektör yardımcıları, meslek yüksekokulu müdürleri, ilgili kamu kurumları ile ticaret odaları ve sanayiden temsilciler, meslek lisesi müdürleri, MYO müdür ve öğrencileri ile MYO Çalışma Grubu üyeleri de katılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :