Yoksul Ailenin Dramına Duyarsız Kalmadılar

Yoksul Ailenin Dramına Duyarsız Kalmadılar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde elektriği ve suyu bulunmayan eski köy evinde, devletten aldıkları yardım parasıyla geçinmeye çalışan aileye, yaşadıkları zorlukların haber yapılması üzerine çok sayıda hayırsever destekte bulundu- Anne Akyüz:- "(Ayaklarım üşü

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde elektriği ve suyu bulunmayan eski köy evinde zorlukla geçinmeye çalışan aileye yardım için yurt içi ve dışından çok sayıda hayırsever seferber oldu.

Velidağı köyünde soğuk ve yağıştan korunamadıkları evlerinde, devletten aldıkları yardım parasıyla geçinmeye çalışan 3 çocuklu Akyüz ailesinin dramının haber yapılması üzerine, hayırseverler harekete geçti.

Hayırseverler, kargo aracılığıyla ve aileyi ziyaret ederek, yardımlarını ulaştırdı.

Tacettin Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından hayırseverlerin arayarak kendilerine destek olduğunu söyledi.

Evlerine gelip bizzat yardım ulaştıranların da bulunduğunu anlatan Akyüz, şöyle devam etti:

"Şu an tek sıkıntımız, eşimin adına havale edilen yardım paralarını alamamamız. Para yardımı yapanlar, kimlik bilgilerini bilmediklerinden sadece eşimin adına havale yapmış. Benzer isimde çok kişi olduğundan bunları alamadık. Yetkililer, sorunu çözmeye çalışıyor. Para yardımında bulunanların bizlere ulaşarak, kimlik numarasını havale bilgilerine eklemelerini istiyoruz."

Hava Akyüz de yüzlerinin gülmeye başladığını belirtti. En büyük isteklerinin evlerinin onarılması olduğunu anlatan Akyüz, bu konuda devlet yetkililerin kendilerine yardım sözü verdiğini dile getirdi.

Hayırseverlerin en çok ayakkabı ihtiyacı bulunan oğlundan etkilendiğini ifade eden Akyüz, "(Ayaklarım üşüyor, ayaklarıma taş batıyor) diye ağlayan oğluma onlarca çift ayakkabı gönderildi. Onun da yüzü güldü" dedi.

- Sosyal medyada yardım kampanyası

Sosyal medya aracılığıyla yardım kampanyası başlatan Fedai Kaçar da aileyi evinde ziyaret ederek, yardım kolilerini verdi.

Almanya gibi ülkelerden de çeşitli yardımların kendilerine ulaştırıldığını bildiren Kaçar, şunları söyledi:

"İki araç dolusu malzemeyi aileye verdik. En çok etkilendiğimiz ise bazı lise öğrencilerinin okul harçlıklarını yardım olarak bizlere ulaştırması. Çok sayıda kişiden yine ev eşyası ve nakit yardım için söz aldım. Bunlar da elimize ulaştığında aileye teslim edeceğiz."

 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca verilen aylık 850-900 lira destekle geçinmeye çalışan ailenin, elektriği ve suyu bulunmayan bakımsız evlerinin, ödeneğin gelmesinin ardından onarılacağı bildirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı