YKS'de derece alan iki sıra arkadaşı, aynı üniversiteyi hedefliyor

YKS'de derece alan iki sıra arkadaşı, aynı üniversiteyi hedefliyor

Lise yıllarında aynı sırayı paylaşan Mehmet Göktuğ Polat ve Mehmet Can Ocak, bir yandan YKS'de elde ettikleri başarının mutluluğunu yaşarken bir yandan da aynı üniversiteyi tercih etmeyi hedefliyor- YKS eşit ağırlık Türkiye 2'ncisi Mehmet Göktuğ Polat:- "

İSTANBUL (AA) - Pertevniyal Lisesi'nde aynı sırayı paylaşan öğrenciler Mehmet Göktuğ Polat, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) eşit ağırlık puan türünde ikinci, Mehmet Can Ocak ise yirminci oldu.

Özel ders ve etüt almadan okulun sağladığı kurs imkanıyla derece elde eden öğrenciler, eşit ağırlık puan türünde hukuk, ekonomi ve psikoloji bölümlerinden birini tercih ederek, aynı üniversiteye girmeyi hedefliyor.

Eşit ağırlık puan türünde Türkiye ikincisi olan Mehmet Göktuğ Polat, 9. ve 10. sınıflarda ekstra bir çalışma yapmadığını ancak 11. sınıfta okul derslerinin dışında daha fazla çalışmaya başladığını söyledi.

İlerleyen zamanlarda ise bunu yoğunlaştırdığını ve parçalara bölerek çalışmalarına devam ettiğinin altını çizen Polat, "Çalışmamı sadece 12. sınıfa yığmadım. Böylece rahat bir şekilde sonuna kadar gidebilmiş oldum. Hiçbir zaman saatlerce masanın başından ayrılmadığımı da söyleyemem. Başarımda kendi çalışmam, okulda açılan kurslar ve hocalarımızın bizim için gösterdiği çaba etkili oldu." diye konuştu.

- "İkincilik gibi bir derece beklemiyordum"

Çevresindekilerin sınavla ilgili kendisinden bir beklentisi olduğunu aktaran Polat, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kadar iyi bir sonuç, 2'ncilik gibi bir derece beklemiyordum. Sınav sonuçlarının açıklandığını arkadaşımdan öğrendim. İyi bir sonuç aldığını söyleyince sevdiğim bir insan olduğu için çok mutlu oldum. Hemen açtım baktım. Arkadaşımla yanlışlarımız yakın olduğu için iyi yapacağımı düşünüyordum. İlk 100'e gireceğimi düşünüyordum açarken. Açtığımda tek haneli bir sonuç görmek gerçekten ilginç oldu. Birkaç dakika hata mı var diye düşündüm."

Polat, ailesinin de bu konuda bilinçli davranarak, kendisini hiçbir zaman sıkmadığını ve her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Sınavda 20. olan Mehmet Can Ocak da dokuzuncu sınıfta pek parlak bir öğrenci olmadığını, 10. sınıfta sınavların yaklaştığının ciddiyetine vararak matematik alanında yoğunlaşmaya başladığını anlattı.

- "Okulumuzun sağladığı imkanlarla bunu başardık"

Asıl çalışmasına geçen yıl haziranda başladığını vurgulayan Ocak, sınava hazırlanma sürecine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu süreçte bazı zamanlarda gerçekten çok çalıştım. Kütüphanede 9-10 saat kaldığım zamanlar oldu. Bazen de kitap açmadığım günler, haftalar oldu. Her zaman başaramasam da mümkün olduğunca düzenli çalışmaya özen gösterdim. Kendimi çok yormamaya, bunaltmamaya çalıştım. Bunun için de çeşitli kulüp aktivitelerinde yer aldım. Zorlandığım zamanlarda kendimi bu şekilde rahatlatarak tekrar motivasyon sağlamaya çalıştım. Bu süreçte iki tabuyu yıkabileceğimizi gösterdik. Elimizden geleni yaptık ama yeri geldiği zaman durmayı, biraz dinlenmeyi bildik. Bununla beraber de dışarıdan destek almadan, özel ders görmeden dershaneye gitmeden okulumuzun sağladığı imkanlarla bunu başardık. Bununla ayrıca gurur duyuyorum."

Sınav sonuçları açıklandığında uyuduğunu ve sabah 05.00'te sınavla ilgili gördüğü bir rüya sonucu uyandığını aktaran Ocak, "Uyandıktan sonra arkadaşlarımdan gelen mesajları gördüm. Sonra sonucumu kontrol ettim. 20. olduğumu gördüm. İlk önce bir şok geçirdim, hala etkisi devam ediyor. Bir rahatlama oldu ama o mutluluğu henüz tadamıyordum. Sonra bunu ailemle paylaştıktan sonra başarımın farkına varmaya başladım. Daha yeni şoktan çıkıyorum, o mutluluğun tadını çıkartıyorum. Bazen böyle kendimi gülümserken, sınav sonucumu ve umutla geleceği düşünürken buluyorum." diye konuştu.

Ocak, eşit ağırlıkçı olduğu için hukuk, ekonomi ve psikoloji alanlarına ilgili olduğunu ve bunların arasından bir seçim yapacağını sözlerine ekledi.

- "Öğrenciler kurslarda önceki yılların tekrarını yapıyor"

Pertevniyal Lisesi Müdürü Zekeriya Arslantürk ise öğrencilerin derece almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okulda ilk bine giren 20 civarında öğrenci olduğunu söyledi.

Başarıdan önce öğrencilerin severek geleceği, güzel ilişkiler kuracağı ve çeşitli aktivitelere katılacağı bir ortam sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Arslantürk, şunları kaydetti:

"Öğrenci lise 1. sınıftan itibaren dört yıl boyunca derslerini düzgün çalıştığı takdirde istediği yeri zaten kazanacaktır. Okulda yaptığımız kurslarda, öğrenciler önceki yıllarda yapmış olduğu derslerin bir nevi tekrarlarını yapmış oluyorlar. Denemeler yaparak hangi derslerde hangi konularda eksikleri varsa onları tamamlıyoruz. Kursun ötesinde rehberlik de önemli. Bizim okulumuzun iki tane rehberlik öğretmeni var, hakikaten kendi alanlarında güçlü hocalar. Rehberlik boyutunda da oldukça faydalı olduklarına inanıyorum."

Okula yüzde 1'lik dilime giren öğrencileri alarak diğer liselere lokomotif olduklarını belirten Arslantürk, sağladıkları kurs imkanı ve sosyal aktivitelerle öğrencilerin kendilerine olan öz güvenlerini arttırmaya çalıştıklarının altını çizdi. Arslantürk, bunların üniversite sınavındaki başarıya katkı sağladığını ifade etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :