Yıpranan saçları onarmanın doğal yolu

Yıpranan saçları onarmanın doğal yolu

Prof. Dr. Murat Türkoğlu, yıpranan saçları onarmanın doğal yolları açıkladı

Güneşin yakıcı etkileri nedeniyle saç renginde değişim, sararma, kırık ve yanma gibi problemler yaşayanlar için yaz sonrası saç bakımı yapma ihtiyacı doğuyor. Yaz boyunca fazla güneşe maruz kalmak, saçların daha çabuk yıpranarak dökülmesine, kurumasına ve matlaşmasına neden olduğundan dolayı birçok kadını tedirgin ediyor. Biota Laboratuvarları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Türkoğlu, yıpranan saçların eski sağlıklı görünüme hızlı bir şekilde kavuşmasında zengin yağı çeşitleri ve bitki özleri barındıran doğal içerikli bakım ürünlerinin kullanımı etkili belirtti.

Prof. Dr. Türkoğlu, kuruyan ve yıpranan saçların doğal bakımında kullanılan şampuan ve saç bakım ürünlerinin nem içermesi,tüm yaz nemsiz kalan saçların bakımı ve toparlanması açısından önem kazandığını söyledi.

Organik yağlar yıpranan saçları onarıyor

Organik yağların yıpranan saçları onarmada önemli rol oynadığını belirten Prof. Dr. Türkoğlu, "Bitkisel serum içeriği ile her saç tipi için düşünülmüş Bioblas Organic Oils şampuan serisi, içerdiği değerli yağlar sayesinde yaz aylarında yıpranan saçların bakımında yardımcı oluyor. Onarıcı özelliği olan Atkuyruğu yağı zeytinyağı içerikli şampuan yaz boyunca tuza, klora ve ısıya maruz kalan saçları onararak bakımını kolaylaştırıyor. Kimyasal ve fiziksel etkilerden dolayı nemini kaybetmiş saçlara nem yüklemesi yaparak yıpranma etkisini de ortadan kaldırıyor ve saç tellerinin dayanıklılığını artırıyor.Yıpranmış saçların bakımında önemli rol oynayan bir diğer doğal yağ olan argan yağı yenileyici ve antioksidan etkisi sayesinde saçı nemlendirerek eski parlaklığına geri kazandırdığı gibi güçlendiriyor. Nemli ve yumuşak saç tellerinde kırıklar daha az oluşacağından dolayı saçların kısa sürede sağlıklı uzaması mümkün oluyor" dedi.

 

İnce telli ve zayıf saçların bakımında da doğal yağ içeren bakım ürünlerinin kullanılabileceğini ifade eden Prof. Dr. Murat Türkoğlu, ''Saçlara hacim kazandıran ısırgan yağı, yağlı saçların bakımına yardımcı olan defne yağı ve kepekli saçlar için bıttım yağı sağlıklı saçlara sahip olmada yardımcı oluyor. Tüm saç tiplerine yönelik formülü ile saçlara canlılık katan sarımsak özlü şampuan ve üzüm çekirdeği ekstresinden üretilen üzüm çekirdekli şampuan, doğal içeriğiyle saç dökülmesini önlemekle kalmıyor, saçları onararak ipek gibi yumuşak olmasını sağlıyor. Fiziksel ve kimyasal etkilerden dolayı yıpranan her saç tipinde de kullanılabiliyor'' şeklinde konuştu.